Frankrijk zet in op jonge(re) naturisten

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Montalivet
Puur op reis: Montalivet
Om de titel 'wereld naturistenbestemming nummer 1' te behouden gaat Frankrijk extra inzetten om meer en jongere liefhebbers van naturistische vakanties aan te trekken. Naast de 84 miljoen buitenlanders die Frankrijk elk jaar trekt komen er ook ongeveer 2 miljoen Duitsers, Nederlanders, Britten en Belgen naar het land om daar bloot te recreëren op campings, accommodaties, terreinen en naaktstranden.

"Deze naturistische klanten zijn vooral aangetrokken door de twee kustlijnen van Frankrijk en zijn 155 naturistische vakantiecentra, outdoor accommodaties en campings, waarvan veel er 4 of 5 sterren hebben", aldus Yves Leclerc, vice-president van de Franse Federatie van Naturisme.

De concurrentie is groot

Om naturistisch land nummer 1 te blijven moet Frankrijk hard aan de slag om concurrenten als Spanje en Kroatië voor te blijven. Met een app voor de smartphone kun je bijvoorbeeld al in het Engels of Frans te weten komen bij welke van de 73 erkende Franse naturistenstranden je in de buurt bent.

Ook worden er campagnes gevoerd om het naturisme en genieten in de natuur onder de aandacht te brengen, onder meer door Atout France. Doelgroepen zijn ondermeer gezinnen met jonge kinderen en echtparen.

Puur Naturisme brengt op verzoek van een viertal naturistische accommodaties in de Aquitiaine in augustus een bezoek aan dit gebied.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde