We slapen steeds minder vaak bloot

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur Naturisme
Puur Naturisme
Naakt slapen verliest steeds meer aan populariteit, zo blijkt uit onderzoek naar slaaptrends gehouden door een textielwebsite. Slaapt 20 procent van de ondervraagde ouderen nog naakt, bij jongeren is dat percentage nog maar 9 procent. In plaats van het naakt slapen kiezen jongeren steeds vaker voor het slapen in hun ondergoed.

Huisdieren

Slapen in ondergoed is met name populair bij mannen. Ruim 35 procent geeft daar de voorkeur aan. Vrouwen dragen liever een pyjama of nachtjapon favoriet. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen draagt deze nachtkleding. We gaan overigens ook steeds minder vaak bloot naar de sauna. Dat lijkt ook een trend.
Nederlanders zijn opvallend schoon als het om hun beddengoed gaat. Bijna 40 procent van de ondervraagden verschoont zijn bed één keer per week. Dit kan te maken hebben met het toelaten van huisdieren op het bed, wat de helft van de huisdierbezitters doet.

Mannen slapen korter dan vrouwen

Uit het onderzoek kwam nog een aantal opvallende resultaten naar voren. Zo komt de doorsnee Nederlander op een doordeweekse dag niet aan acht uur slaap. Vrouwen komen net niet tot 7,5 uur, mannen halen gemiddeld zelfs de 7 uur niet. Het grootste gedeelte van de ondervraagde mensen geeft aan naar het toilet te gaan direct na het wakker worden.  Bijna 40 procent van de jongeren kijkt ’s ochtends eerst op zijn mobiele telefoon.

Bloot, in ondergoed of in pyjama naar bed? Puur Naturisme houdt hierover graag een eigen onderzoek. Laat het weten!

Reacties  
#1 Joop ter Beek 17-10-2015 15:19
Thuis en op vakantie slaap ik altijd naakt
In het ziekenhuis in pyama en overnachten bij familie en vrienden in ondergoed
Citeer
#2 Jente 17-10-2015 15:38
Ik slaap altijd helemaal naakt thuis. Als ik ergens anders slaap dan meestal in ondergoed.
Naar de sauna ga en wil ik alleen maar als het naakt kan. Die badpakkendagen vind ik gewoon stom.
Citeer
#3 Paul 17-10-2015 17:00
Bij voorkeur naakt. Helaas niet altijd mogelijk. Soms ligt dochtertje in bed en dan gaat het niet.
Naar de sauna ga ik alleen als het naakt is anders ga ik niet.
Citeer
#4 Jo 17-10-2015 20:52
Ik slaap in eigen huis altijd in mijn blootje, anders onderbroek. En sauna,tijds in mijn blootje natuurlijk. Als je daar iets aanhoudt dan ga je toch volledig voorbij aan waar de sauna voor staat. Nieuwe preutsheid....b rrr...snap daar werkelijk niets van.
Citeer
#5 Kees 26-10-2015 19:56
Ik slaap altijd naakt, waar ik ook ben.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde