Naturistisch festijn bij Lissabon

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Praia do Meco Portugal
Praia do Meco Portugal
Ben jij komend weekeinde toevallig in de buurt van Lissabon en op zoek naar naturistisch vakantieplezier? Zaterdag 14 september wordt op het strand van Meco het eerste blote evenement van Portugal gehouden, georganiseerd door Clube Naturista do Centro (CNC). De naturistenorganisatie uit de Portugese hoofdstad wil met het samenzijn, of get together, het naturisme als recreatieve vorm onder de aandacht brengen.

Het evenement wordt gehouden op Praia do Meco bij Sesimbra, iets ten zuiden van Lissabon. Het vier kilometer lange strand met natuurlijke duinen is door de overheid officieel als naaktstrand erkend. Onderdelen van het evenement zijn naaktwandelingen, hardloopwedstrijden, volleybalwedstrijden en fotosessies. Meco is in Portugal een populair strand voor naaktrecreatie, waar ook jaarlijks een frisbeetoernooi wordt gehouden.
 

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde