Naturistische mogelijkheden in Europa

0.96153846153846 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Met dank aan een van onze lezers, die ons tipte over een artikel in TNT Magazine. Zij beschreven daarin de beste locaties voor een naturistische vakantie in Europa. Natuurlijk staan Frankrijk, Spanje en Kroatië in de top vijf, want naast campings en accommodaties vind je er de prachtigste naaktstranden en de mooiste plekjes om naakt te kunnen zonnen, zwemmen en ontspannen. Aan de lijst hebben we onze eigen tips en link naar onze reportages toegevoegd. Want een aantal blote locaties hebben we zelf ook bezocht.


Spanje
Vera Playa in het zuid-oosten van Spanje staat in deze lijst vanwege het ruim 2 kilometer lange naaktstrand en de vele activiteiten die je in dit naturistische dorp kunt ondernemen.

Canarische eilanden
Hoewel voor de kust van Afrika, behoren de Canarische eilanden tot Spanje. Op Gran Canaria zijn de duinen van Maspalomas in het zuiden van het eiland bekend als naturistisch walhalla. Verder is de cultuur op dit eiland behoorlijk vrij. Dit houdt in dat je bijna overal wel naakt mag zonnen, zolang er niemand aanstoot aan je neemt.

Kroatië
Op naturistencamping Valalta in Istrië vind je een geweldig zoutwater zwembad. In je blootje aan het strand liggen kan vrijwel overal in Kroatië, maar wil je officieel kijk dan of er op het strand een 'FKK' bordje staat. Dit betekent 'Freie Korper Kultur', het Duits voor 'naturistisch'. Lees ook het verhaal van Casanova en Koversada!

Frankrijk
Euronat en Montalivet  in Frankrijk zijn grote terreinen met campingplaatsen en chaletjes, pal aan het strand van de Atlantische kust. Je vind er echt alles, van een bakker tot een kapper, dus je hoeft tijdens je vakantie het terrein niet af als je daar geen zin in hebt.

Portugal
Er zijn niet veel officiële naturistencampings en -stranden. Maar dat betekent niet dat je in Portugal alleen maar met een bikini of badpak het strand op mag. Ook in de Algarve vind je nog rustige plekjes waar je egaal bruin kunt worden.

Nederland
Ook in ons eigen land vind je veel naturistencampings, -terreinen en naaktstranden.  Of we een mooie zomer hebben kunnen we natuurlijk niet voorspellen, maar dat de terreinen en stranden veel te bieden hebben is zeker.

Naakt zeilen
Wil je de wind in je haren en de zon op je blote lijf? Dan is een naakte zeiltocht iets voor jou. De diverse aanbieders hijsen de zeilen in Middellandse Zee, rond de Caribische eilanden, of voor de Griekse of Turkse kust.

Hebb je ook een tip over een land of naturistische locatie? Vul de lijst gerust aan!

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde