Bijzondere blote zaken

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot in de vakantie, maar wel graag een beetje bijzonder. Skyscanner.net – de zoekhulp naar goedkope vliegtickets - maakt het ons gemakkelijk met een lijstje toppers. In de meeste gevallen gaat het om alledaags naturisme, al zijn er ook uitingen die minder gebruikelijk zijn tijdens een gewone vakantiereis.

 


Sauna, Kotiharju, Finland

Finnen kennen een lange traditie waar het gaat om sauna’s en saunabezoek. In Helsinki staat echter een heel opvallende: sauna Kotiharju, daterend uit 1928. Het is de laatste oorspronkelijk sauna in de Finse hoofdstad, die nog met hout wordt verwarmd. Tot de vaste bezoekers behoren naast inwoners van de stad inmiddels ook veel toeristen uit binnen- en buitenland.

Golf, La Jenny, Frankrijk

golf op la jenny, frankrijk

Domaine résidentiel naturiste La Jenny, gelegen bij het nietige Le Porge aan de Atlantische kust van Frankrijk, heeft als enige naturistenterrein een eigen golfbaan. Zes holes, verspreid over negen hectare, plus een indoor en outdoor driving range liggen op de blote spelers en speelsters te wachten. Wie par wil spelen, moet de baan in 20 slagen ronden. In 1993 werd er voor het eerst bloot een balletje geslagen op de mooie accommodatie aan de Franse westkust.

 

Skiën, Obertauern, Oostenrijk

De beroemde wedstrijd in Crested Butt in Colorado (VS) mag dan weliswaar niet meer worden gehouden, Obertauern in Oostenrijk is een waardige vervanger gebleken. In een afgelegen vallei, op een hoogte van 1700 meter, zijn op sommige dagen skiërs te zien, die slechts gekleed zijn in skischoenen.

Festival, Okayama, Japan

 

In de Japanse stad Okayama komen jaarlijks duizenden mannen bijeen om Hadaka Matsuri te vieren, het Blote Festival. Ze dragen daarbij alleen de traditionele doek, die wij kennen van sumoworstelaars. Het feest - een belangrijke Shinto-traditie – trekt ook steeds meer toeristen, die bijna bloot door de straten van de stad op het zuidelijke eiland Honshu trekken. De volgende editie staat voor 20 februari 2011 op de agenda.

Vissen, Lake Tekapo, Nieuw-Zeeland

Een vistocht in je blootje, gelukkig onder deskundige begeleiding. Dat kan vanuit Lake Tekapo Holiday Park, de accommodatie op South Island in Nieuw-Zeeland.

Bungy jumping, Nanaimo, Canada

 

Het middelpunt van het jaarlijkse Blote Weekend rond Valentijnsdag in Nanaimo (Canada) is de bungy jump voor naakte tweetallen. Vrienden en vriendinnen gooien die dag hun kleren af, snoeren zich aan elkaar vast en duiken samen zo’n veertig meter naar beneden. In de richting van ijskoud water, dat ze – als alles goed gaat - niet echt hard zullen raken.