Naar het naaktstrand in Zuid-Korea

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Zuid-Korea
Vlag Zuid-Korea
Zuid-Korea wordt voor sommige toeristen nog aantrekkelijker. Kies je als natuurliefhebber voor het nationale park Seoraksan en als stedenfan voor de hoofdstad Seoel of de culturele hoofdstad Gyeongju, binnen afzienbare tijd moet ook de naaktrecreant een eerste stek in het land hebben. Althans, als de plannen van de lokale overheid in de noordoostelijke provincie Gangwon-do inderdaad van de grond komen.

Het idee is geboren om meer buitenlandse toeristen naar het gebied te trekken, dat bekendstaat om de aantrekkelijke zandstranden aan de Japanse Zee. Het strandgedeelte moet volgens de initiatiefnemers in 2017 beschikbaar zijn voor naaktrecreatie.
Daarmee zou Zuid-Korea eindelijk een naaktstrand krijgen. Eindelijk, omdat een eerste idee al in 2005 werd gelanceerd. Dat plan ging niet door, vanwege publieke weerstand. En ook nu zijn al enkele boze telefoontjes binnengekomen, meldt een van de initiatiefnemers aan het persbureau AFP.

Naar Zuid-Korea?

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde