Kijk uit voor schildpadden op het naaktstrand van Zakynthos!

1.0192307692308 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gerakas Beach
Gerakas Beach
In aanvulling op ons bericht over naturistenhotel Panorama op het Griekse eiland Zakynthos meldt een van onze lezers zijn ervaringen over naaktstranden op Zakynthos. Het naturistenhotel ligt op tien minuten lopen van het zand/kiezelstrand van Gerakas. Op stille gedeelten van het strand kun je bloot zonnen of zwemmen. Wel moet je rekening houden met de Caretta caretta, een schildpadsoort die elk jaar juist naar dit strand komt om te broeden.

 

De ervaringen van Rene en Majan

"Het Gerakasstrand is in eerste opslag een geweldig en prachtig mooi en sfeervol gelegen stand.Op het naturistengedeelte mag je onder geen enkel beding een parasol of strandtentje opzetten. Dit mag natuurlijk wel door de commerciële verhuurders van de parasols. Nogal hypocriet, vinden wij. De schaduw van parasols en tentjes beïnvloedt namelijk het geslacht van de schildpadeieren. Vrijwilligers houden hier streng toezicht op en je  wordt als bijzonder asociaal aangemerkt bij een overtreding. Er zijn ook redelijk wat afzettingen op het stand in verband met de schildpadeieren. Ook wordt het hele stand na 20:00 uur afgesloten voor publiek.

 

Daphne Beach
Daphne Beach
Voor een paradijselijk stuk naturistenstrand moet je twintig kilometer van Gerakas Beach zijn. Dit strand wordt Daphne Beach genoemd, naar de gelijknamige Taverna. Het strand ligt ten noorden van de taverna en is zo'n acht minuten lopen. De autorit naar Taverna is vreselijk. De weg is extreem slecht met kuilen, rotsblokken en stof. Veel stof. Het laatste deel kun je uitsluitend in de eerste versnelling afleggen en dan maar hopen dat er geen tegenliggers aankomen. Met een huurauto is het overigens verboden over deze onverharde weg te rijden. Meer naturistenstranden zijn er niet op Zakynthos. Het is een geweldig eiland, maar eigenlijk niet iets voor de doorgewinterde naturist."

Reacties  
#1 Sander 10-04-2014 11:16
waardevolle informatie !
Bedankt.
Citeer
#2 Smithc392 04-08-2014 13:23
I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one nowadays caekaeeebafgfgg d
Citeer
#3 Marten 28-06-2015 17:58
Wij zijn net terug van vakantie naar Zakynthos. Het geprezen daphni strand vonden wij niet echt geweldig om als naturist te vertoeven. Het uiteinde van het strand word inderdaad gebruikt door naturisten maar de kustlijn lag vol met zeewier waardoor even een duik nemen niet echt aangenaam werd. Wel schitterende rotswanden, bijna onnatuurlijk.
Voor ons was Gerakas beach het strand om heerlijk en ongestoord naakt te kunnen zonnen en zwemmen. Iedere dag lagen er wel een stuk of 8 a 10 stellen en wat mannen en vrouwen alleen. We werden niet lastig gevallen door anderen en je mag niet verder dan zo'n 5 meter uit de waterlijn het strand op i.v.m. de nesten van de Caretta caretta. Deze werden iedere morgen gemarkeerd door vrijwilligers.
Heerlijk zandstrand met ondiep water. Je kon zeker 20 meter de zee inlopen in het heerlijk heldere water.
Ook Kalimaki beach kent een stukje naakstrand maar daar was ook veel zeewier en dus niet prettig om de zee in te lopen. bovendien was het daar mengeling van grind en zand evenals op Daphni.
Citeer
#4 Sofie 26-06-2016 14:30
Vooraf hadden we diverse info opgezocht over naaktstranden op Zakynthos. Daphni beach: geen naturist gezien. Chrystal beach (aan het eind van de baai bij Kalimaki): toen 1 persoon de zwembroek uitdeed volgden er meer toen we er voor de 2e keer waren. De 1e keer geen naturist gezien.
Citeer
#5 Ben 25-08-2017 12:19
Op helemaal links Daphne's beach is een rustig stukje strand het beste te doen met een quad, verder heb je op vrontonero een naaktstrand maar hier zie je ook nog wel eens dat homoseksuele mannen zich daar ontmoeten, echter is de boer van de vervallen boerderij niet echt blij met deze heren zie teksten op de rotswanden met grafitti. Het is het verstandig om de auto quad etc bij de cave bar te parkeren en verder lopen. Het is dan een behoorlijk stuk maar het verkomt schade aan je voertuig.
Ook heb je nog Plakaki hier is het verstandig om wwaterschienen te dragen omdat je een stukje helling naar beneden moet lopen (doe voorzichtig).
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde