China heeft het gehad met naaktstrand in Sanya

0.71428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Omstreden naakstrand bij Sanya in ChinaWaarin een groot land ook heel klein kan zijn. De autoriteiten in China treden hard op tegen mensen, die op het strand van Sanya op het eiland Hainan naakt recreëren. Het strandgedeelte bij Dadonghai was al jaren heel populair, bij zowel toeristen als lokale bewoners. Mensen die zonder kleren in zee of op het strand worden ‘betrapt’, riskeren een gevangenisstraf van 5 tot 10 dagen.

 

Met de celstraffen hopen de autoriteiten de betrokkenen een beetje her op te voeden. Naakt zonnen is namelijk volgens de communistische partijleider van de provincie Hainan ‘on-Chinees en onbeschaafd’. “Geen normaal persoon zou naakt zwemmen of bloot zonnebaden in het openbaar,” stelde Luo Baoming tijdens de jongste vergadering van het Hainan Volkscongres. “Dit soort gedrag is niet in overeenstemming met de Chinese culturele tradities.”

Het verbod op naaktrecreatie kwam volgens de autoriteiten na klachten van toeristen en lokale bewoners, die naar eigen zeggen hevig waren geschokt door hordes blote vakantiegangers tijdens de recente viering van het Chinees Nieuwjaar.

Het strand van Dadonghai werd in 2002 populair bij naaktrecreanten. Op hoogtijdagen waren er zo’n 500 Chinese en buitenlandse bezoekers, aldus lokale media. Elders in het immense land zijn overigens geen mogelijkheden voor naturisten of andere bloteriken.

Vakantieplannen?