Bredene pikt naaktstrand in voor textielgasten

4.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vrouw op naaktstrand ©puurnaturisme
Vrouw op naaktstrand ©puurnaturisme

Naar het naaktstrand? Helaas. Voor naaktrecreanten is er deze zomer geen plek in Bredene. Op het enige officiële Belgische naaktstrand zijn straks alleen zwembroeken, bikini’s en badpakken te zien. Het gemeentebestuur pikt de ruimte van het naaktstrand in om textielgasten vanwege de coronamaatregelen beter over de totale kustlijn van Bredene te kunnen spreiden.

De Federatie van het Belgisch Naturisme begrijpt het besluit, maar reageert desondanks teleurgesteld. ,,Het naaktstrand van Bredene is maar enkele honderden meters breed. Met die kleine ruimte extra maak je het verschil niet om overvolle stranden te vermijden”, zei voorzitter Koen Meulemans in Start je Dag op Radio 2 West-Vlaanderen. ,,Wie dus echt naar een naaktstrand wil, moet hopen dat de grenzen weer opengaan. Dan zullen er weer veel Belgische naturisten naar de Nederlandse naaktstranden gaan.”
Nederlanders zullen het voorlopig in eigen land blote mogelijkheden moeten zoeken. Ook de zomervakantie naar Frankrijk zit er dit jaar waarschijnlijk niet in.

Bekijk het overzicht van naaktstranden in Europa

De mooiste naaktstranden wereldwijd

Eerste Belgische naaktstrand

De Noordkustplaats Bredene, gelegen tussen De Haan en Oostende, kreeg op 30 juni 2001 het eerste officiële naaktstrand van België. Het rustige strandgedeelte raakte al snel in trek bij naaktrecreanten; op hoogtijdagen zijn er wel duizend te vinden op de strook van ongeveer 350 meter. Ondanks de wens van de Belgische naturistenfederatie om elders in het land nog een strandgedeelte voor naturisten, nudisten en andere naaktrecreanten in te richten, is Bredene al een kleine twintig jaar de enige officiële plek bij onze zuiderburen waar je zonder badkleding kunt zonnen, zwemmen of sporten.

Naturisme en naakstranden

Zeker als je voor het eerst helemaal bloot in de zon gaat zitten, is het belangrijk dat je jezelf goed insmeert, juist op die plekken die niet eerder in de zon zijn geweest. Insekten hebben net zoveel zin in een bloot lichaam als in een lichaam met een bikini of badpak. Controleer goed op teken en gebruik een muggenafwerend middel als je in een gebied zit met veel muggen en ander ongedierte.
Hoe zit dat op naaktstranden?

Gaan we nog op vakantie deze zomer?

Kunnen we naar Tsjechië?

Geen toeristen naar Spanje deze zomer?

Zit zomervakantie in Frankrijk er dit jaar nog in?

Italië heeft nog lange weg te gaan naar herstel toerisme

Kunnen we alweer naar België?

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde