Perfecte naaktstranden in ... Ierland

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Perfecte naaktstranden in ...  Ierland
Perfecte naaktstranden in ... Ierland
Het onderzoek mist weliswaar een wetenschappelijke onderbouwing, maar daarmee is de uitkomst niet minder leuk. Britse naturisten en nudisten vinden dat de naaktstranden van Ierland zich kunnen meten met de toppers in Spanje, Kroatië, Frankrijk en Italië! Vooral het zuidwesten van het eiland is bijzonder populair bij blote zonaanbidders, want deze regio heeft dankzij de warme Golfstroom een mild klimaat. Over de studie in Groot-Brittannië werd uitvoerig bericht op de website van de Irish Central, dat op grond van de uitkomsten van het onderzoek een top 5 samenstelde van de meest geliefde naturistenstranden in Ierland.

 

Dat lijstje ziet er als volgt uit:   

1 Silver Strand Beach (Barna, county Galway)

Het beste strand voor textielvrij zonnen en zwemmen ligt op zo’n 7 kilometer van Galway. Vanaf het grote strand is het een wandeling van ongeveer 20 minuten over een stenen pad. Maar de deelnemers aan de studie vinden het die moeite waard, want het stille strand ligt in een prachtige omgeving.

2 Roundstone (county Galway)

Dit strand ligt in een gebied vol rivieren, meren en bergen. Het is te bereiken door vanaf de weg Galway – Clifden af te slaan bij het bord ‘Roundstone’. Naturisten en nudisten moeten daarna nog het hele strand oversteken, een heuvel beklimmen om bij de inham met het prachtige zandstrand te komen.

3 West Cork (county Cork)

West Cork heeft talloze rustige en afgelegen baaien. Bloteriken gaan graag naar de oost- dan wel westkant van Clonakilty Bay, de kliffen van Dunowen, Dunny Cove en Sands Cove. Glandore heeft de zogeheten Prison Cove, die al lang geleden door naturisten als plezierige plek is ingenomen. Andere interessante plekken voor bloteriken zijn Simons Cove, Roaring Water Bay, Lough Hyne en de afgelegen stranden op het schiereiland van Beara.

4 Corballis (Donabate, county Dublin)

Perfecte naaktstranden in ...  Ierland
Perfecte naaktstranden in ... Ierland
Dit strand (foto) ligt eigenlijk langs de drukke M1 die Dublin verbindt met Belfast. Het devies is dan om door Donabate te rijden en zo ver mogelijk bij het strand te parkeren. Op 20 minuten lopen ligt het afgelegen naaktstrand. Een andere mogelijkheid is om voor het dorp af te slaan in de richting van de Island Golf Club and Corballis Golf Club. Ook in dit geval moet zo’n 20 minuten worden gelopen.5 Brittas Bay (county Wicklow)

Een van de beste en zeker het populairste naaktstrand aan de oostkust. Het grote strand is voor textielliefhebbers en lokt in de weekeinden vooral mensen met campers en caravans. Het naaktstrand ligt 3 kilometer zuidelijker, tegen mooie duinen aan. Het is te bereiken door op de zuidelijke snelweg Dublin – Wexford (M11) afslag 7 te nemen, die zo’n 15 kilometer ten zuiden van Rathnew ligt. Volg dan het bord naar Jack White’s Cross and Pub. Aan het eind van de weg rechtsaf en de kust volgen tot het bord ‘Buckrooney’. Dit gebied is met hekken afgeschermd. Na het eerste hek linksaf slaan, parkeren en dan lopen naar het strand. Alhoewel het om een officieel naturistisch gebied gaat, vraagt de Ierse naturistenfederatie naturisten met klem om niet buiten het afgesproken strandgedeelte te komen. Het strand is namelijk ook erg in trek bij geklede families.
Meer informatie: www.irishnaturism.org

 

 

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde