Corsica, bijzonder Frankrijk

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kust Corsica
Kust Corsica
Corsica, het eiland van de schoonheid, leeft van het toerisme. Er zijn meer dan 200 campings, waaronder ook enkele naturistische, plus een groot aantal vakantieparken, appartementen en hotels. Bezoekers roemen het eiland vooral om het natuurschoon, de prachtige stranden en de idyllische plaatsen, zoals Ajaccio, Corti, Calvi en Bonifacio. Op zoek naar een bijzonder stukje Frankrijk? Ga eens naar Corsica!

 

 

Campings direct aan het strand

Bagheera

b_250_192_16777215_00_images_stories_naturisme_frankrijknaturisme_Corsica_bagheersastrandgrootvierkant.jpgDeze camping ligt, net als de meeste accommodaties op Corsica, pal aan de oostkust van het eiland. Het terrein bij Bravone beslaat ongeveer 100 hectare en bestaat al sinds de jaren zeventig. Ecologie is belangrijk voor de eigenaren, die bijvoorbeeld van de gasten verwachten spaarzaam te zijn met water en afwasproducten. Naast schaduwrijke kampeerplekken worden op Bagheera kleine villa’s en houten chalets aangeboden als vakantieonderkomens. Het leven op de camping speelt zich vooral af langs of in de zee. Het zandstrand is liefst 3 kilometer lang.

 

Domaine de Riva Bella Thalasso & Spa Resort

b_250_167_16777215_00_images_stories_naturisme_frankrijknaturisme_Corsica_rivabella_rivabellaman.JPGHet is een hele mond vol voor het 70 hectare grote terrein bij Aléria, eveneens aan de oostkust van Corsica. Bezoekers vertoeven hier in de ongerepte natuur, tussen pijnbomen, mimosa’s, eiken en jeneverbessen. De camping beschikt over liefst 199 plaatsen. Riva Bella staat verder bekend om de wellnessmogelijkheden. In het centrum voor Spa & Thalasso kan een ieder naturistisch tot rust komen, bijvoorbeeld door een bezoek aan de sauna of hammam, of door middel van een aangename massage.

 

 

Ontdekkingen op het eiland

Sanquinaires
Sanquinaires
Corsica is een mozaïek van landschappen: bergen, bergmeren, baaien, kliffen, canyons en bossen. Toppers voor natuurliefhebbers zijn de ‘Cove’ Piana en Scandola Natural Reserve, die beide door de Unesco zijn gekwalificeerd als Werelderfgoed. Ook de archipel Sanguinaires, de baai van Calvi, Cap Corse en de steden Bonifacio, Ajaccio en Porto-Vecchio zijn een bezoek meer dan waard. Wandelen en paardrijden kan ook volop op het eiland, want er ligt liefst 1900 kilometer aan paden. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur moeten eigenlijk naar de menhirs van Filitosa, de ‘Castelli’ van de Alta Rocca, de Genovese burchten langs de kust, de kerken van Castagniccia en de archeologische site van Aleria. En dan hebben we het nog steeds niet gehad over de nationale glorie: Napoleon Bonaparte, keizer van de Fransen, werd in Ajaccio geboren!
 
Bonifacio
Bonifacio
Veel toeristen bezoeken het eiland voor de geneugten van de kust. Zo is Bonifacio erg in trek vanwege de stranden met kristalhelder water (Rondinara, Balistra, de Golf van Santa Manza, de Canetto en Petit Sperone). De stad laat nog altijd zien welke belangrijke rol is gespeeld in de handel over de zeeën. Porto-Vecchio is beroemd door de Citadel. De overblijfselen van de wallen en bastions zijn mooi te zien tijdens een wandeling door de smalle straten. In de zomer zijn in de stad veel culturele uitingen, zoals festivals, concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen.
Een prachtig beeld van de kustlijn krijg je vanuit Ospedale, dat op een hoogte van 900 meter ligt. Het berggebied is geliefd bij wandelaars, recreatieve fietsers, bergbeklimmers en anderen die in de vakantie meer willen doen dan alleen bruinbakken aan het strand. In het zuiden van Corsica is het Massief van Bavella erg in trek bij bergbeklimmers. De Purcaraccia, Pulischellu en Vacca zijn in dit gebied nog altijd prikkels, zelfs voor gevorderde klimmers.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde