Montalivet, voor de veeleisende naturist

3.0833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwemparadijs op Montalivet
Zwemparadijs op Montalivet
Bakermat van het Franse naturisme, basis van de internationale blote beweging. Het echtpaar Lecocq heeft met de oprichting van Centre Hélio Marin Montalivet in het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw heel wat losgemaakt. De kleine ‘club du soleil’ in Vendays Montalivet is in zestig jaar tijd uitgegroeid tot een van Europa's grootste naturistenterreinen. Langs de Atlantische kust is liefst 200 hectare ingericht voor de veeleisende naturist.


Voor wie?

Je vindt op Montalivet sportvoorzieningen, gespecialiseerde restaurants, een winkelcentrum, een wellnesscentrum en sinds kort ook een zwemparadijs; en dat alles op loopafstand van het naaktstrand. Op zomerse dagen bevolken 15.000 bezoekers het kampeergedeelte en de 1300 bungalows. Monta, zoals de accommodatie in de volksmond wordt genoemd, probeert desondanks als centre familiale brede groepen van de bevolking aan te spreken. Families uit binnen- en buitenland, jongeren, ouderen; ze zijn allemaal van harte welkom. Vandaag de dag is het echter verre van vanzelfsprekend dat een bezoeker ook volgend jaar weer terugkeert, ook al heeft hij of zij het – al dan niet met kinderen - heel erg naar de zin gehad. Je moet steeds opnieuw proberen om het aanbod aantrekkelijker te maken.

Wellness

Eén van de speerpunten van Montalivet is het wellnesscentrum. De filosofie is dat ook naturisten in hun zomervakantie steeds meer behoefte hebben om heerlijk te relaxen, en dan hebben we het niet over een zonnebad van enkele weken. Neen, een massage hoort er bij, schoonheidsbehandelingen als pedicure, manicure of facial, en waarom zou je dan ook niet direct even naar de sauna gaan, of naar het stoombad of naar het zwembad voor een behandeling met hydrotherapie. Op die manier kom je in de vakantie echt tot rust.

De omgeving

Bij zo’n vakantie hoort een goed glas wijn. En dat komt goed uit, want de majestueuze wijngaarden van de Bordeaux alsmede de wijnstad zelf zijn met de auto binnen een uurtje te bereiken. Tijdens die trip zie je ook dat Montalivet er alles aan doet om de omgeving zo natuurlijk mogelijk te houden. Dit groene beleid van herbebossing gebeurt in samenwerking met l’Office National des Forêts.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde