Montalivet, voor de veeleisende naturist

3.1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwemparadijs op MontalivetBakermat van het Franse naturisme, basis van de internationale blote beweging. Het echtpaar Lecocq heeft met de oprichting van Centre Hélio Marin Montalivet in het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw heel wat losgemaakt. De kleine ‘club du soleil’ in Vendays Montalivet is in zestig jaar tijd uitgegroeid tot een van Europa's grootste naturistenterreinen. Langs de Atlantische kust is liefst 200 hectare ingericht voor de veeleisende naturist.


Voor wie?

Je vindt op Montalivet sportvoorzieningen, gespecialiseerde restaurants, een winkelcentrum, een wellnesscentrum en sinds kort ook een zwemparadijs; en dat alles op loopafstand van het naaktstrand. Op zomerse dagen bevolken 15.000 bezoekers het kampeergedeelte en de 1300 bungalows. Monta, zoals de accommodatie in de volksmond wordt genoemd, probeert desondanks als centre familiale brede groepen van de bevolking aan te spreken. Families uit binnen- en buitenland, jongeren, ouderen; ze zijn allemaal van harte welkom. Vandaag de dag is het echter verre van vanzelfsprekend dat een bezoeker ook volgend jaar weer terugkeert, ook al heeft hij of zij het – al dan niet met kinderen - heel erg naar de zin gehad. Je moet steeds opnieuw proberen om het aanbod aantrekkelijker te maken.

Wellness

Eén van de speerpunten van Montalivet is het wellnesscentrum. De filosofie is dat ook naturisten in hun zomervakantie steeds meer behoefte hebben om heerlijk te relaxen, en dan hebben we het niet over een zonnebad van enkele weken. Neen, een massage hoort er bij, schoonheidsbehandelingen als pedicure, manicure of facial, en waarom zou je dan ook niet direct even naar de sauna gaan, of naar het stoombad of naar het zwembad voor een behandeling met hydrotherapie. Op die manier kom je in de vakantie echt tot rust.

De omgeving

Bij zo’n vakantie hoort een goed glas wijn. En dat komt goed uit, want de majestueuze wijngaarden van de Bordeaux alsmede de wijnstad zelf zijn met de auto binnen een uurtje te bereiken. Tijdens die trip zie je ook dat Montalivet er alles aan doet om de omgeving zo natuurlijk mogelijk te houden. Dit groene beleid van herbebossing gebeurt in samenwerking met l’Office National des Forêts.