Rust en ruimte op La Genèse

2.0833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het terras van La Genèse
Het terras van La Genèse
Het familieterrein ligt in het dal van de Cévennes, tussen de rivierengten van de Cèze. De omgeving is dus uiterst geschikt voor wildwateractiviteiten, lange wandelingen of fietstochten. Op La Genèse vind je rust, ruimte en ontspanning en naturisme in de puurste vorm. Maar wel met aandacht voor comfort en de wensen voor de naturist van nu. La Genèse richt zich op gezinnen met kinderen (Frans en niet-Frans) en ouderen. Het naaktstrand aan de rivier is direct toegankelijk vanaf het terrein.

De camping heeft een zwembad en een sauna om je heerlijk in te ontspannen en wie nog meer behoefte heeft aan wellness kan een heerlijke Ayurvedische massage boeken. Er zijn plannen om het wellness- en sportcentrum verder uit te breiden en het hele terrein te voorzien van WiFi.

Groen ondernemen

Op het terrein is veel oog en aandacht voor duurzame ontwikkelingen. Men gebruikt energiebesparende lampen, spaardouches en andere waterbesparende middelen. Die aandacht voor het milieu begint al jong op La Genèse: de animatieteams brengen op een speelse manier de jonge vakantiegangertjes respect bij voor het milieu en de omgeving.

De leukste plek?

Voor de kleintjes is dat natuurlijk het zwembad met grote, opblaasbare glijbaan. De ouderen vinden overal op La Genèse wel leuke en mooie plekjes, zoals het restaurant. In een creatieve bui? Ook daarvoor heeft het terrein een leuke plek. Onder deskundige leiding kun je je eigen servies beschilderen of home-deco objecten maken, zoals een kussen of een lamp.

De omgeving
La Genèse is een ideale uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten. Vanuit de camping worden geregeld excursies georganiseerd om gasten de natuurlijke omgeving, de flora en fauna te laten ontdekken. Leuke steden en stadjes in de nabijheid van het terrein zijn Orange, Nîmes, Vallon, Avignon en Arles.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde