Domaine de la Sablière kiest voor duurzaam

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

La Sablière
La Sablière
Een bebost terrein van 62 hectare, met een strook van twee kilometer direct aan de rivier de Cèze. Een rijke flora en fauna, met vlinders, libellen en prachtige bloemen. Hoge rotsen – de gendarmes van Mésange – die als robuuste wachters voor de veiligheid van de gasten lijken te zorgen. Natuur, bergen, rust; daar is het om te doen op Domaine de la Sablière ten zuiden van de Ardèche.

Groen ondernemen

Natuurlijk is er veel veranderd, sinds de start door de fervente naturiste Gaby Cespedes in 1975. Voor de binnen- en buitenlandse gezinnen, de doelgroep van het familiaire management op La Sablière, zijn ondertussen zwembaden uitgehakt in de rotsen, twee sauna’s gebouwd en banen voor tennis en midgetgolf aangelegd. In de nabije toekomst staat vooral nog meer groen ondernemen op de agenda, per slot van rekening ligt het terrein in het beschermde Natura 2000-gebied. Er komen bijvoorbeeld meer workshops voor de gasten, onder meer gericht op natuur, tuinkruiden en geneeskrachtige planten. Verder wordt het aantal ecologische huuronderkomens uitgebreid.

Panorama's

Deze bedrijfsvoering, gericht op duurzaamheid, moet ervoor zorgen dat de vele binnen- en buitenlandse families en gezinnen ook in de komende jaren kunnen genieten van het uitzicht op de Cevennen, de Mont Ventoux (de reus van de Provence), van de kloven in de Cèze of van nabijgelegen steden als Nîmes, Alès of Orange. Beter gezegd: ongestoord genieten, want volgens de leiding van Domaine de la Sablière leggen ‘naturisten bij de ingang van deze camping niet alleen hun kleding, maar ook hun bezorgdheid af’.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde