Domaine de la Sablière kiest voor duurzaam

3.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

La SablièreEen bebost terrein van 62 hectare, met een strook van twee kilometer direct aan de rivier de Cèze. Een rijke flora en fauna, met vlinders, libellen en prachtige bloemen. Hoge rotsen – de gendarmes van Mésange – die als robuuste wachters voor de veiligheid van de gasten lijken te zorgen. Natuur, bergen, rust; daar is het om te doen op Domaine de la Sablière ten zuiden van de Ardèche.

Groen ondernemen

Natuurlijk is er veel veranderd, sinds de start door de fervente naturiste Gaby Cespedes in 1975. Voor de binnen- en buitenlandse gezinnen, de doelgroep van het familiaire management op La Sablière, zijn ondertussen zwembaden uitgehakt in de rotsen, twee sauna’s gebouwd en banen voor tennis en midgetgolf aangelegd. In de nabije toekomst staat vooral nog meer groen ondernemen op de agenda, per slot van rekening ligt het terrein in het beschermde Natura 2000-gebied. Er komen bijvoorbeeld meer workshops voor de gasten, onder meer gericht op natuur, tuinkruiden en geneeskrachtige planten. Verder wordt het aantal ecologische huuronderkomens uitgebreid.

Panorama's

Deze bedrijfsvoering, gericht op duurzaamheid, moet ervoor zorgen dat de vele binnen- en buitenlandse families en gezinnen ook in de komende jaren kunnen genieten van het uitzicht op de Cevennen, de Mont Ventoux (de reus van de Provence), van de kloven in de Cèze of van nabijgelegen steden als Nîmes, Alès of Orange. Beter gezegd: ongestoord genieten, want volgens de leiding van Domaine de la Sablière leggen ‘naturisten bij de ingang van deze camping niet alleen hun kleding, maar ook hun bezorgdheid af’.