Le Colombier, groene parel in de Vendée

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Genieten op Le Colombier
Genieten op Le Colombier
Op het 50 hectare grote naturistenterrein Le Colombier - gezegend met vier sterren - vind je verschillende kampeerweiden die door hagen van elkaar gescheiden zijn. Elke weide heeft een eigen sfeer. Zo is ‘La Mélusine’ de schapenwei vanwege de kampeerplekken die ingericht zijn rondom een wei met schapen. De Grand Pré heeft door de hoogteverschillen weer een heel andere uitstraling. Op het terrein met 176 plekken bieden de hoger gelegen plekken een prachtig uitzicht op de omgeving.

Ook de wellnessruimte draagt daar zeker aan bij. Wat is er lekkerder dan relaxen in de grote jacuzzi, het Turks stoombad of de sauna. Faciliteiten die, net als het toilet, ook toegankelijk zijn voor minder-validen. Zin in een extraatje? Boek dan een ontspannende massage, Reiki of reflexologiebehandeling. Voor ontspanning na inspanning, of andersom, kun je terecht in het fitnesspark naast het verwarmde zwembad waar je in de open lucht op vijf apparaten aan je conditie kunt werken.

Groen ondernemen

Le Colombier draagt vol trots het ‘Camping Qualité’ label. Het milieuvriendelijk beheer wordt jaarlijks getoetst door ‘Clef Verte’, een ander kwaliteitslabel dat Le Colombier al jaren voert. Onlangs is een ecologisch sanitairblok in gebruik genomen en dat milieuvriendelijke schoonmaakproducten en spaarlampen worden gebruikt spreekt natuurlijk voor zich. Het terrein is puur natuur, maar met het comfort dat de gasten wensen.

De leukste plek?

Natuurlijk is dat het grote verwarmde zwembad met de paddestoel. Of toch de jacuzzi? Maar ook de bar met terras is altijd druk bevolkt. Het 14 hectare grote bos dat bij Le Colombier hoort is populair voor een wandeling. Visliefhebbers kiezen ongetwijfeld het vismeertje. En in de originele houtoven worden pizza’s gebakken, een aantrekkelijk avontuur voor jong en oud. Tja, zoek dan nog maar eens de allerleukste plek…  

De omgeving

Niet alleen op het terrein is genoeg te doen, ook in de omgeving hoef je je niet te vervelen. Op 50 kilometer afstand ligt de Atlantische kust met twee naturistenstranden. De Vendee heeft twee grote natuurparken: Le Marais du Poitevin met historische monumenten en vogelreservaten en het Forêt de Mervent-Vouvant met bossen en een  middeleeuws stadje. In de buurt ook drie voor watersport geschikte stuwmeren. Leuke stadjes: Luçon, Fontenay-le-Comte en  La Roche sur Yon. Blauwbaard herleeft in Le Château de Tiffauges.
 

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde