Spanje

El Portús, dromen aan de Costa Cálida

1.4444444444444 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
El Portús ©puurnaturisme

Soms is wakker worden helemaal niet erg. Zoals vandaag, aan een verborgen baai in Spanje, waar het panorama het wint van mijn ochtendhumeur. De verse zon kleurt de bergen goudgeel, verlicht de schepen in de verte en maakt van de witte vuurtoren op de punt een markant herkenningspunt. En dat alles tegen een strakblauwe lucht. Nog iets vervelends? Ja, het ochtendbriesje is zo fris, dat je bijna iets zou aantrekken.

Vrij, vrijer, Vera Playa

1.6607142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Plezier in zwembad Vera Playa Club ©prsenatorhotels

Tientallen toeristische complexen in de kleur oogverblindend wit, ingeklemd tussen de Middellandse Zee en een tweebaansweg. De buitenwijk van Vera oogt als vele andere langs de zuidoostkust van Spanje. Maar wie er plompverloren de AL-7107 afdraait, moet rekening houden met verrassende ontmoetingen. In een deel van Vera Playa is namelijk bloot gewoon, niet alleen op het strand, maar ook op straat. En dat het hele jaar door.

Las Grullas, pleisterplaats onder de Spaanse zon

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Rust, ruimte, relaxenLas Grullas, pleisterplaats onder...

Na een werkzaam leven in de Randstad zochten ze een plek onder de zon. En die hebben John en Lisette van Zunderd gevonden, als eigenaren van de gloednieuwe naturistencamping Las Grullas in het westen van Spanje. De eerste blote gasten hebben zich inmiddels in Benquerencia gemeld, in het hart van de Extremadura, voor een vakantie waarin rust en nietsdoen de boventoon zullen voeren. Het verhaal van de Nederlanders heeft alles voor een boek...