Naakte primeur voor Parijs: dineren in je blootje

Dineren ©hans-pixabay
1.0555555555556 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Na The Bunyadi in Londen en Innato op het Spaanse eiland Tenerife mag nu ook Parijs zich verheugen op een blote eetgelegenheid. Restaurant O’Naturel is te vinden in Rue de Gravelle 9, gelegen in het 12de arrondissement, westelijk van het Bois de Vincennes. De broers Mike en Stéphane Saada hebben in hun etablissement plek voor zo’n 40 gasten, die ook wel eens in hun blootje willen genieten van foie gras, lam, kreeft of een volledig veganistisch menu.

Op de vraag ‘waarom deze onderneming in hun geboortestad’ hebben de broers een betrekkelijk simpel antwoord. ,,Gewoon, omdat zoiets er in Parijs nog niet was”, was hun reactie op een vraag van het Franse Naturisme Magazine. In datzelfde artikel zeggen de twee zich in de eerste plaats te richten op naturisten, maar ze zien ook graag mensen binnenkomen die het naturisme willen ontdekken.

Om redenen van hygiëne zijn de 5 leden van de staf van O’Naturel altijd gekleed. De stoelen van de gasten hebben, eveneens vanuit hygiënisch oogpunt, een los kleedje dat na vertrek wordt verwijderd. Zin gekregen in een bloot diner in Parijs? Het restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag van 19.30 tot 23 uur. Een driegangenmenu van voorgerecht, hoofdgerecht en dessert komt op 59 euro. En ten slotte: uiteraard is er voldoende plek om je kleren veilig op te kunnen bergen, zodat je op deze bijzondere locatie in alle vrijheid kunt dineren. Puur Naturisme probeert op korte termijn een plekje te reserveren, dat zal duidelijk zijn…

vliegtickets.nl - airmiles 9-9-14

 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde