Zondag 11 juni: Open Dag Naaktrecreatie

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktrecreatie ©puurnaturisme
Naaktrecreatie ©puurnaturisme

Stel: om wat voor reden ook is het nog nooit van naaktrecreatie gekomen. Tot dusver is het naaktstrand gemeden, wordt de sauna bezocht tijdens badkledingdag en is de tent of camper steevast neergezet op een textielcamping. Maar als dat bloot recreëren een beetje lonkt, is het wellicht interessant om 11 juni 2023 naar de Open Dag Naaktrecreatie te gaan.

Gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden ©puurnaturisme
Gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden ©puurnaturisme

Naaktrecreatie is in Nederland toegestaan op aangewezen locaties én plekken die hiervoor geschikt zijn. Als handhaving en naaktrecreant van mening verschillen over de geschiktheid van een plek, dan is het aan de rechter zich hierover uit te spreken, oordeelde de rechtbank in Utrecht deze week. Een gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden.

Zonnen, maar doe het wijs...

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zonnen op het naaktstrand ©puurnaturisme
Zonnen op het naaktstrand ©puurnaturisme

Nu de zomer is begonnen en de vakantie nakend is, groeit de kans aanzienlijk dat we meer en meer dagen bloot in de buitenlucht vertoeven. Op de naturistencamping, op het naaktstrand of gewoon, heerlijk op de stretcher in de eigen achtertuin. Maar let wel op hoe en wanneer je je blote lijf aan de zon blootstelt!

Vaderdag, voetbaldag, toplessdag

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Nationale Toplessdag©BlootGewoon
Nationale Toplessdag©BlootGewoon

Zondag 20 juni, een dag voor het begin van de echte zomer, is er voor menigeen het nodige te beleven. Voor vaders vanwege Vaderdag, voor voetballiefhebbers die tijdens het EK Italië-Wales en Zwitserland-Turkije krijgen voorgeschoteld en niet te vergeten voor vrouwen, die voor de vierde keer op rij hun Nationale Toplessdag vieren.

Naturisme in kleur, schilderen op blote lichamen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Bodypainting ©ricarocorona-pixabay
Bodypainting ©ricarocorona-pixabay

Met bodypainting hebben zes naturistenterreinen in Frankrijk hun belangrijkste thema’s vertaald op blote lichamen. Voor de bijzondere serie lieten leden van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zich beschilderen door kunstenaressen van Gekleurd Naakt. Elke sessie – op het strand of tussen de wijnranken, olijfbomen of lavendel - nam minstens acht uur in beslag.

Blote wandelaars hoeven boete niet te betalen

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Blote wandelaars ©pr-lavinia_naturist_resort
Blote wandelaars ©pr-lavinia_naturist_resort

Twaalf blote wandelaars, die vorig jaar werden geverbaliseerd in een natuurgebied bij Zeewolde, hoeven de boete van 95 euro per persoon niet te betalen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten van vervolging af te zien, meldt RTL Nieuws. De tien mannen en twee vrouwen hadden bezwaar gemaakt tegen de actie van Staatsbosbeheer.

Bloot in tijden van corona

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vrouw met mondkapje op Vritomartis ©pr-vritomartis
Vrouw met mondkapje op Vritomartis ©pr-vritomartis

'Naturisme in de tijd van Covid’. Met dit thema in het achterhoofd hebben fotografen dit jaar op en rond naturistenresort Vritomartis op Kreta gekeken naar blote partners, vrienden en andere bekenden. Uit de vele inzendingen van 2020 werd de jury vooral getroffen door het beeld van Anton, die een naakte vrouw portretteerde, poserend op een uitnodigend terras met in haar rechterhand een mondkapje.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde