Zonnen, maar doe het wijs...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zonnen op het naaktstrand ©puurnaturisme
Zonnen op het naaktstrand ©puurnaturisme

Nu de zomer is begonnen en de vakantie nakend is, groeit de kans aanzienlijk dat we meer en meer dagen bloot in de buitenlucht vertoeven. Op de naturistencamping, op het naaktstrand of gewoon, heerlijk op de stretcher in de eigen achtertuin. Maar let wel op hoe en wanneer je je blote lijf aan de zon blootstelt!

Vaderdag, voetbaldag, toplessdag

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Nationale Toplessdag©BlootGewoon
Nationale Toplessdag©BlootGewoon

Zondag 20 juni, een dag voor het begin van de echte zomer, is er voor menigeen het nodige te beleven. Voor vaders vanwege Vaderdag, voor voetballiefhebbers die tijdens het EK Italië-Wales en Zwitserland-Turkije krijgen voorgeschoteld en niet te vergeten voor vrouwen, die voor de vierde keer op rij hun Nationale Toplessdag vieren.

Naturisme in kleur, schilderen op blote lichamen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Bodypainting ©ricarocorona-pixabay
Bodypainting ©ricarocorona-pixabay

Met bodypainting hebben zes naturistenterreinen in Frankrijk hun belangrijkste thema’s vertaald op blote lichamen. Voor de bijzondere serie lieten leden van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zich beschilderen door kunstenaressen van Gekleurd Naakt. Elke sessie – op het strand of tussen de wijnranken, olijfbomen of lavendel - nam minstens acht uur in beslag.

Blote wandelaars hoeven boete niet te betalen

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Blote wandelaars ©pr-lavinia_naturist_resort
Blote wandelaars ©pr-lavinia_naturist_resort

Twaalf blote wandelaars, die vorig jaar werden geverbaliseerd in een natuurgebied bij Zeewolde, hoeven de boete van 95 euro per persoon niet te betalen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten van vervolging af te zien, meldt RTL Nieuws. De tien mannen en twee vrouwen hadden bezwaar gemaakt tegen de actie van Staatsbosbeheer.

Bloot in tijden van corona

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vrouw met mondkapje op Vritomartis ©pr-vritomartis
Vrouw met mondkapje op Vritomartis ©pr-vritomartis

'Naturisme in de tijd van Covid’. Met dit thema in het achterhoofd hebben fotografen dit jaar op en rond naturistenresort Vritomartis op Kreta gekeken naar blote partners, vrienden en andere bekenden. Uit de vele inzendingen van 2020 werd de jury vooral getroffen door het beeld van Anton, die een naakte vrouw portretteerde, poserend op een uitnodigend terras met in haar rechterhand een mondkapje.

Uitkijken naar de volgende blote vakantie

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vrouw op naaktstrand Bahama's ©puurnaturisme
Vrouw op naaktstrand Bahama's ©puurnaturisme

Menig (naturistisch) vakantieplan is uiteraard vanwege corona op de lange baan geschoven; soms voor maanden, soms voor meer dan een jaar. Nu de eerste vaccins zijn ontwikkeld, lijkt de tijd rijp echt uit te kijken naar de volgende blote vakantie. Reisaanbieder Internatuur ziet voor 2021 onder meer zonnige mogelijkheden in Frankrijk en Spanje en in 2022 in het Caribisch gebied.

Na maanden sluiting heeft België weer een naaktstrand

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Bredene weer open
Naaktstrand Bredene weer open

Dinsdag 1 september is een mooie dag voor naaktrecreanten in België. Op die dag krijgen ze het naaktstrand van Bredene weer terug en mag er weer zonder kleding worden gerecreëerd. Het betreffende strandgedeelte was deze zomer voor iedereen beschikbaar, dus ook textielgasten, om in tijden van corona meer onderlinge ruimte aan de Belgische kust te kunnen realiseren.

Bloot op vakantie, maar niet in Vassaliki

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Bloot: naaktstrand Spanje
Lezen op het naaktstrand ©puurnaturisme.nl

Een blote zomervakantie blijkt dit jaar in grote delen van Europa toch mogelijk. België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Kroatië, Luxemburg. Oostenrijk, Portugal en Tsjechië zijn inmiddels weer open voor toeristen, dus ook voor naakrecreanten. Op 21 juni volgt Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) en vanaf 1 juli ook Griekenland.

Blootpromotie via filmpjes en Facebook

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktrecreatie ©puurnaturisme
Naaktrecreatie ©puurnaturisme

Video's bekijken van naturistenterreinen om te ontdekken hoe lekker bloot recreëren kan zijn en in een digitale community meepraten over topless. Gedwongen door de coronamaatregelen kiest NFN BlootGewoon dit jaar voor blootpromotie via filmpjes en Facebook. De traditionele Open Dag Naaktrecreatie van 7 juni wordt vervangen door een videobeleving, de Nationale Toplessdag van 21 juni wordt een Facebookruimte waar vrouwen kunnen praten hoe het is om zonder bovenstukje te zonnen, zwemmen of recreëren.

Internatuur: specialist in blootvakanties, ook in coronatijd

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Blootvakanties, relaxen in het zwembad
Christy-Anne Kniestedt relaxt in zwembad ©internatuur

Internatuur mag met dertig jaar ervaring met recht specialist worden genoemd in blootvakanties. Traditioneel trof Puur Naturisme eigenaresse Christy-Anne Kniestedt in januari dus in het Blootstraatje op de Vakantiebeurs, om te praten over trends en trips voor het komende jaar. Blootcruises waren hot, naturistische hotels in het zuiden van Europa liepen gemakkelijk vol. Van corona had misschien al wel iemand gehoord, maar dat virus stond een vakantieboeking niet in de weg.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde