Spaanse badplaats doet naaktrecreatie in de ban

1.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zonder badkleding @puurnaturisme

De autoriteiten van San Pedro del Pinatar, een badplaats in het zuidoosten van Spanje, willen de gemeentelijke stranden vrijwaren van alle denkbare excessen. In alle vroegte het beste plekje reserveren langs de waterkant door er een handdoek neer te leggen of een parasol uit te klappen, was al verboden. Nu heeft het gemeentebestuur ook de strijd aangebonden met de naaktrecreant, schrijft inspanje.nl.

Bloot op de fiets tijdens de World Naked Bike Ride

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fietsen@puuropreis

Morgen, 1 juli, wordt in Amsterdam, net als in andere steden in de wereld, weer de World Naked Bike Ride gehouden. De eerste editie van het jaarlijkse fietsevenement waarbij je in je blootje op de pedalen staat, werd in 2001 gehouden in Zaragoza (Spanje).

Maak kennis met naaktrecreatie op 11 juni

2.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Strandwandeling-Puur Naturisme-Pixabay

Mensen die niet bekend zijn met naturisme hebben vaak vragen als 'Mag ik kleren aan als het koud is', of 'Hoe gaat dat op een camping'? Vragen die we beantwoorden op Puur Naturisme maar die ook beantwoord kunnen worden op 11 juni tijdens de 'Kennismakingsdag Naturisme'. Die dag openen de naturistencampings in Nederland hun poorten voor iedereen die wel eens iets meer wil weten over naturisme en naaktrecreatie.

Paris Jackson bloot op Instagram

2.6428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

BelfieParis Jackson bloot op InstagramParis Jackson plaatst foto's van zichzelf op Instagram terwijl ze bloot in de tuin werkt. Ze schaamt zich niet voor haar lichaam en roept iedereen op om bloot en seks niet direct aan elkaar te koppelen. "Naakt zijn is onderdeel van wat ons menselijk maakt", schrijft Paris op haar account.

Engelse raakt baan kwijt door naturisme

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot zijn is bevrijdendEngelse raakt baan kwijt door...Dat niet iedereen zomaar kan zeggen naturist te zijn blijkt uit de documentaire The Great British Skinny Dip, die onlangs is uitgezonden op de Britse tv. Daarin vertellen verschillende mensen over naturisme en waarom zij naturist zijn. Vaak is er begrip, maar de 60-jarige Christine Wright verloor haar baan als schoolhoofd doordat iemand erachter kwam dat ze naturist was.

Domaine de la Quiquier, nieuw naturistenresort in Frankrijk

2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Binnenplaats La Quiquier @InternatuurHet is de droom van menig moderne naturist. Honderden hectare ongerepte natuur in het zuiden van Frankrijk, met in het hart een landhuis dat van alle gemakken is voorzien. Domaine de la Quiquier, zoals de ontdekking van Internatuur in het departement Gard heet, is een privélandgoed in het eeuwenoude dorpje Goudargues, waar de bossen je als het ware uitnodigen voor het maken van blote wandelingen, fietstochten en andere ontdekkingen.

De naakte waarheid: bloot maakt inderdaad blij

2.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Blote vrouw @deniz travelTe dik, te dun, trillende billen, hangende borsten? Redenen voor nogal wat mensen om het naaktstrand of een andere plek voor naaktrecreatie te mijden of af te zien van een blote cruise. Niet doen! Recent onderzoek van het Goldsmiths College in Londen wijst uit dat je van naaktlopen en naakt zijn juist blijer en zelfverzekerder wordt, zowel met je lichaam als met je leven.

Einde aan gesteggel over naaktrecreatie Delftse Hout

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het Haagse Gerechtshof sprak vandaag na een jarenlange juridische strijd het verlossende woord: de acht naaktrecreanten die in 2013 door de gemeente Delft waren bekeurd voor naaktloperij in het Delftse Hout, zijn vrijgesproken en hoeven de openstaande boetes niet te betalen.

Subtropisch naakt… in zwembad van Haaksbergen

1.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naakt zwemmen in Haaksbergen@Puur NaturismeLiefhebbers van naaktzwemmen met een Caribisch tintje kunnen de Nederlandse winter in eigen land twee keer ontvluchten. Het subtropisch zwemparadijs De Wilder in Haaksbergen (Overijssel) is 7 januari en 18 maart beschikbaar voor bloot zwemplezier. De accommodatie is op beide zaterdagen van 19 tot 21 uur open voor alle belangstellenden vanaf 2 jaar.

Corsica: zon, zee, naaktstrand

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Corsica@Puur Naturisme

Het zoeken naar officiële naaktstranden op Corsica levert op de gezaghebbende website van de Fédération Française de Naturisme - de Franse tegenhanger van de Nederlandse NFN - geen enkele hit op. Maar dat betekent gelukkig niet dat het Franse eiland in de Middellandse Zee een witte vlek is als het gaat om streeploos bruinen.

Friesland krijgt met De Buorkerij een naturistencamping

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naturistencamping Buorkerij @Buorkerij

In de gemeente Súdwest-Fryslân gaat volgend jaar april de eerste naturistencamping van Friesland open. De Buorkerij in Dedgum, ten zuiden van Bolsward, was voorheen een natuurkampeerterrein, maar Henk (59) en Roely Westerhof (57) bieden er straks 50 plekken voor naturistische kampeerders.

Meer artikelen...