Bloot in de Kunsthal Rotterdam

0.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@twitter
@twitter
Bloot zien in je blootje? Dat kan eind juni in de Kunsthal in Rotterdam. Het museum is daarmee niet de eerste, het Montreal Museum of Fine Arts in Canada organiseerde al eerder, met groot succes, een 'blote' rondleiding, Beide musea kozen voor dit evenement, niet geheel toevallig, voor de tentoonstelling van Robert Mapplethorpe, een controversiële Amerikaanse kunstenaar/fotograaf. 

Een retrospectief van deze Amerikaan (1946 - 1989) is vanaf 22 april in de Kunsthal te bewonderen. "Ruim twee decennia na zijn dood leidt zijn werk nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is'', aldus het museum in Rotterdam. Het werk van Mapplethorpe zoekt de grenzen op in naakt, seksualiteit en fetisjisme. De tentoonstelling was eerder in Los Angeles te zien en daarna in Montreal. In Canada kwam men op het idee dat het wellicht interessant was om het werk van de kunstenaar bloot te beleven en te ervaren. Dat leidde tot ruim honderd aanmeldingen voor de 'Naked Tour'.

Er staat voorlopig één rondleiding gepland voor blote museumbezoekers. De datum staat nog niet vast, maar wanneer er veel belangstelling voor is volgt er wellicht een tweede Naked Tour. De gids houdt tijdens de rondleiding overigens de kleren wel aan.

Bloot in het museum: ja of nee?

Reacties  
#1 Ben 12-04-2017 07:52
Een geweldig idee. Heel toepasselijk om zo'n tentoonstelling op passende wijze te bezoeken.
Citeer
#2 Karel De Puysseleir 12-04-2017 15:09
Als de datum in mijn agenda past graag.
Citeer
#3 arie 14-04-2017 15:51
Heel fijn dat de kunsthal dit wil organiseren, kom er graag naar toe.
Citeer
#4 Richard 14-06-2017 13:11
net ingeschreven voor de naked tour op zaterdag 24 juni
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde