Alles uit op Jamaica

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

N-Resort Jamaica
N-Resort Jamaica
Resorts met naaktstranden had je er al, maar wie een heuse naturistische accommodatie zocht liet Jamaica links liggen. Dat hoeft niet meer, want bij de havenplaats Falmouth aan de noordkust van het eiland is N-Resort geopend. De kleinschalige accommodatie ligt pal aan zee; sterker nog, sommige appartementen staan op het strand!


N-Resort is gebouwd in 12 blokken van elk 8 kamers, die rond het zwembad met waterglijbaan zijn gebouwd. Hier vind je ook een loungehoek, van waaruit je de azuurblauwe oceaan kunt zien. Relaxen kan ook elders op het complex: er zijn op verscheidene plekken ligbedden en hangmatten te vinden en je vindt er drie jacuzzi’s. Wie graag kookt, hij of zij kan leren om jerk te maken, de Jamaicaanse marinade of saus, die zo kenmerkend is voor de lokale keuken.

Amerikanen 

Het complex ligt op een halfuur rijden van de luchthaven van Montego Bay, die op nog geen twee uur vliegen van Miami (Florida) ligt. Vandaar dat er relatief veel Amerikanen naar N-Resort komen. En aangezien het naturisme in de Verenigde Staten niet zo’n familiegebeuren als in Europa, heeft de leiding van N-Resort besloten om alleen gasten van 18 jaar en ouder toe te laten.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde