Eind juni meer duidelijkheid over Delftse Hout

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hoger beoep in zaak Delftse Hout
Hoger beoep in zaak Delftse Hout
Het hoger beroep in de ‘zaak Delftse Hout’ dient vrijdag 27 juni. Dan staan de naaktrecreanten voor de rechter, die eind januari werden veroordeeld voor ‘het naakt recreëren op een hiervoor ongeschikte locatie’. Belangenorganisatie NFN heeft de bekende advocaat Gerard Spong gevraagd de betrokkenen bij te staan.

 

De rechter in Den Haag boog zich eind januari over 44 zaken van naaktrecreanten, die hun bekeuring voor bloot recreëren in het Delftse recreantiegebied aanvochten. In 34 zaken volgde vrijspraak, aangezien de rechter oordeelde dat het strand geschikt is voor naaktrecreatie als er er minder dan 150 geklede recreanten zijn in de Delftse Hout. Enkele zaken werden geseponeerd. De mensen die echter geen vrijspraak kregen, blijven van mening dat het strand geschikt is om bloot te liggen, ook als er meer dan 150 geklede gasten aanwezig zijn.

Delft wil naaktrecreatie in de Delftse Hout verbieden, omdat er onder meer sprake zou zijn van seksuele overlast. De gemeente zoekt inmiddels naar een alternatief. Hangende het hoger beroep ligt deze zoektocht overigens stil, aldus de NFN.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde