Verwarring over natuur en naturisme

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Beach party
Beach party
Dank je wel redactie van Nieuws.nl voor de lachbui die ik kreeg bij het zien van jullie artikel over natuurkamperen. Niet omdat het stukje buitensporig grappig is, maar omdat boven het artikel, dat gaat over kamperen in de natuur, een nogal expliciete foto prijkt van blote mensen. Sterker nog, ook de tweede foto bevat naakte kampeerders.

 

Beste redactie: natuurkamperen en naturistisch kamperen zijn twee totaal verschillende begrippen. Natuurlijk kan een natuurkampeerder naturistisch zijn en een naturistisch kampeerder in de natuur kamperen, maar jullie foto's en stukje hebben niets met elkaar te maken.

Lollig en lacherig

 Hoe komt het toch dat de redactie van nieuws.nl een foto van blote mensen plaatst bij een stukje over kamperen in de natuur? Hoe komt het dan andere redacties vaak nogal lollig, lacherig en grappig proberen te zijn als het gaat om naturisme of bloot recreatie? Vaak merk je aan de tekst, de kop, de bijbehorende foto of de rare oproepjes al dat men eigenlijk geen flauw idee heeft waar het over gaat.

Natuurfilms

Nu ik er zo over nadenk kan ik me ineens voorstellen wat de reden voor de redactie van nieuws.nl is om een foto van naakte mensen te plaatsen bij een artikel over kamperen in de natuur. De kop zegt het eigenlijk al: “Natuurkamperen wint aan populariteit’.  De redactie of de auteur van het stuk was natuurlijk in de war met de term ‘natuurfilms’. Daarmee kun je natuurfilms bedoelen, maar ook seksfilms. Ja. Dat moet het wel zijn. Ik kan de redactie koortsachtig zien denken: welke foto moet hier nu toch bij?

Iemand moet de gedachte ‘natuurfilms/natuurcampings' hebben gehad. Gelukkig. Dat moet het zijn. Er wordt driftig gezocht in de archieven, want ‘natuurfoto’s’ liggen niet voor het oprapen. Er komt een mooie foto boven water. Hoera. We zijn eruit.

Gelukkig is er warm water

En zo komt het dat er een foto van naakte vrolijke mensen boven een stukje staat dat gaat over kamperen in de natuur. En, beste lezers, dat hoeft helemaal niet meer Spartaans te zijn hoor. “De tijd van alleen een wastafel met koud water is voorbij."
Kijk. Dat is nou handig met al die natuur ;-)


 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde