Ontdek naturisme op de Open Dag Naaktrecreatie

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand
Naaktstrand
Op 1 juni zetten naturistenterreinen en naturistencampings hun deuren weer open tijdens de Open Dag Naaktrecreatie. Heb je altijd al wel eens een kijkje willen nemen op een naturistencamping, of voelen hoe het is om zonder badkleding te zwemmen? Dat komt goed uit, want tijdens de Open Dag Naaktrecreatie kun je dat zelf ontdekken bij de vele campings, verenigingen en stranden.

 

Vrij genieten
Ook voor wie al weet hoe vrij het voelt om zonder (bad)kleding te recreëren, zonnen of zwemmen is de Open Dag een mooi moment om eens een terrein in de buurt te bekijken. Of om vrienden of familie, die wel enthousiast worden van uw verhalen, maar zelf nog wat aarzelen om naakt te recreëren het zetje te geven om eens over die drempel te stappen. Ervaar hoe puur naturisme is!

2 miljoen gelijkgestemden
In Nederland recreëren zo’n 2 miljoen mensen regelmatig naakt. Op het naaktstrand, in de achtertuin, op een van de vele naturistenterreinen die ons land rijk is, of op vakantie in het buitenland ontspannen zij in een natuurlijke omgeving en genieten van het gevoel van vrijheid. Als kenniscentrum en belangenbehartiger van naaktrecreatie organiseert NFN jaarlijks een open dag. De meeste campings en terreinen openen dan hun deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Bloot is op deze dag natuurlijk mogelijk, maar zeker niet verplicht.

Zwemmen
Na het succes van vorig jaar organiseert AquaFun Sportiom in ’s-Hertogenbosch ook dit jaar op de vooravond van de Open Dag Naaktrecreatie een naaktzwemavond. Neem zaterdag 31 mei een frisse, blote duik nemen in het gezellige Brabantse recreatiebad.
Op de website www.nfn.nl/opendag is alles te vinden over de Open Dag Naaktrecreatie en de deelnemers.

Noot voor

 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde