Geen blote NFN nieuwjaarsduik, wel andere mogelijkheden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Op de website van NFN staat te lezen dat de Blote Nieuwjaarsduik op 1 januari niet doorgaat omdat het minimumaantal van 200 deelnemers niet is gehaald. Jammer. Twee jaar op rij was het een mooi begin van het nieuwe jaar. Maar gelukkig zijn er nog wel andere lokale initiatieven om het nieuwe jaar waterig in te luiden. Weet jij ook nog een locatie, laat het dan weten in het commentaarblok onder dit artikel.


Wat weten al weten (met dank ondermeer aan het overzicht op naaktstrandje.nl)

  • 1 januari om 00.01 in sauna Winterswijk: de eerste blote Nieuwjaarsduik in Nederland.
  • 1 januari om 14.00 uur op het naaktstrand van Zandvoort. Vertrek vanaf 12.00 uur vanaf Gravingen. Op eigen gelegenheid naar het strand komen is uiteraard ook mogelijk.
  • 1 januari om 14.00 uur bij in de Galderse Meren in Breda. 
  • 1 januari om 14.00 uur in het Twiske bij Oostzaan op naturistenterrein Baaiegat.
  • 1 januari om 14.00 uur bij de Groene Ster in Leeuwarden. Vooraf is er een gezellig samenzijn bij het strandje.
  • 1 januari om 14.00 uur bij Vrouwenpolder op Walcheren. Kijk voor meer informatie op delta-natuur.nl.
  • 3 januari om 15.00 uur op Flevonatuur.

En voor wie gekleed (nou, in badkleding dan) een duik wil wagen kan uiteraard terecht in Scheveningen voor de grootste nieuwjaarsduik van Nederland.
 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde