Spannend slapen op Le Perron

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Op zoek naar een spannende slaapplek, zonder de rompslomp van tent of caravan en liefst niet te ver weg? Trek dan eens naar het oosten van België, naar naturistenterrein Le Perron in Waimes. Op de accommodatie van naturistenvereniging Athena, gelegen ten oosten van het bekendere Malmedy, kun je overnachten in zogeheten Pods.

 
In Waimes staan twee exemplaren, zoals gebruikelijk bij een Pod geheel opgetrokken uit hout en voorzien van ramen met dubbel glas. Dankzij de bijzondere vormgeving en de gekozen materialen voelt het verblijf in een Pod avontuurlijk, luidt de aanbeveling. Tot de voorzieningen behoren verlichting, een elektrische kachel, een klaptafeltje met stoelen, een slaapbank die als tweepersoonsbed kan worden gebruikt en twee veldbedden (voor twee extra personen).

Vanuit Le Perron kan onder meer het grensgebied met Duitsland worden ontdekt. Fietsen en wandelen zijn bekende activiteiten in Waimes, of zoals de Duitsers zeggen: Weismes. Het is de hoogstgelegen gemeente van België, de heuveltoppen bereiken hoogten van meer dan zeshonderd meter, onder meer met het Signaal van Botrange (694 meter). Door de gemeente stromen de Amblève en de riviertjes Warche en Warchenne.

Athena heeft naast Le Perron nog twee naturistenterreinen in België: Athena in Ossendrecht en Helios in Meerbeek.

Kampeertopper.nl

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde