Nederlander vast na blote sessie op heilige berg

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Een 23-jarige Nederlandse toerist zit vast in Maleisië. De man poseerde onlangs met buitenlandse vrienden en vriendinnen bloot op de top van de heilige berg Kinabalu. Een paar dagen later werd het gebied getroffen door een zware aardbeving, waarbij 18 mensen om het leven kwamen. Lokale bestuurders legden een verband tussen beide gebeurtenissen, volgens hen hadden de toeristen met hun ‘obscene’ gedrag de goden getart.

Naast de Nederlander zitten ook een Britse toeriste en twee Canadezen vast, meldt het AD. De advocaat van de Nederlander zegt dat de vier zijn opgepakt vanwege ‘obsceen gedrag in de openbare ruimte’. Ze riskeren drie maanden gevangenisstraf of een forse boete. Eind deze week wordt beslist wat er met het viertal gebeurt. De Nederlander heeft zich overigens zelf op een lokaal politiebureau gemeld, kort nadat de Britse vrouw was aangehouden.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde