Traditionele blote Nieuwjaarsduik bij Vrouwenpolder

0.86363636363636 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naakt zwemmen @pixabayVoor het 15de jaar op rij verzorgt Delta Natuur een blote Nieuwjaarsduik in Vrouwenpolder (Zeeland). De deelnemers – zowel leden als niet-leden zijn welkom - gaan op 1 januari om 14 uur te water bij het naaktstrand van Oranjezon. Vanaf 13.30 uur kunnen de zwemmers zich melden bij ‘Aloha Beach’ aan de Koningin Emmaweg 16a. Daar is ook gelegenheid om te verkleden, beter gezegd: uit te kleden.

Zoals bij alle Nieuwjaarsduiken rennen de deelnemers de zee in en keren dan ofwel direct om naar het strand ofwel genieten nog even van het zeewater. Deelname is zoals gebruikelijk voor eigen risico, maar de reddingsbrigade Domburg, afd. Kamperland waakt over de veiligheid van de blote duikers. Na afloop kan iedere deelnemer een kop erwtensoep krijgen.

Volgens de organiserende club is een dergelijke duik een mooi moment om onder heel aparte omstandigheden kennis te maken met naaktrecreatie. Delta Natuur is een naturistische zwemvereniging, die elke zondag van 18 tot 19 uur bijeenkomt in het Vrijburgbad tussen Vlissingen en Middelburg. Aan de Nieuwjaarsduik van 2016 namen zo’n 60 zwemmers deel. Parkeren bij Aloha is trouwens gratis.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.