Open dag naaktrecreatie 2019

2.0555555555556 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktzwemmen ©puurnaturisme.nl
Naaktzwemmen ©puurnaturisme.nl

Genieten in je blootje. Voor veel Nederlanders heel gewoon. Maar voor nog meer Nederlanders een onbekend iets of iets waar ze een bepaald idee of mening over hebben zonder dat ze het ooit zelf hebben ervaren. Een stellige stelling. En om iedereen die naaktrecreatie niet kent of nog nooit heeft ervaren de kans te geven te ontdekken wat het werkelijk betekent is er de jaarlijkse open dag naaktrecreatie.

Dit jaar openen op 26 mei veel verenigingen weer hun deuren om je kennis te laten maken met wat naaktrecreatie is. Elke vereniging heeft een eigen programma die dag waarbij buiten bloot genieten centraal staat. De dag is overigens ook een mooi moment voor doorgewinterde naaktrecreanten om eens een ander terrein of vereniging te bezoeken en anderen te ontmoeten en in gesprek te raken met elkaar. Geheel in het thema van dit jaar: ‘In Gesprek’. 

Lees de meest gestelde vragen over naturisme en naaktrecreatie?  

Nog wat huiverig om direct bloot te gaan? Het is niet verplicht, maar, zo weten de verenigingen uit ervaring, veel mensen voelen zich zo vrij op de terreinen dat ze de kleren toch uittrekken, als is het alleen maar om bloot te zwemmen. En wie ooit naakt heeft gezwommen weet hoe fijn dat is.

Vraag aan de lezers: Met de open dagen moet het taboe op naaktrecreatie worden doorbroken. Wat vinden jullie. Rust er inderdaad nog steeds, of juist weer, een taboe op bloot recreëren?

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde