Akkoord over bloot bij Bussloo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Bussloo blijft ©puur naturisme
Naaktstrand Bussloo blijft ©puur naturisme

De Raad van State hoeft zich toch niet te buigen over bloot in Bussloo. De actiegroep ‘Behoud Naturistenstrand Bussloo’ ziet af van een gang naar de hoogste bestuursrechter van ons land, nu naaktrecreatie bij de plas in Voorst (Gelderland) is gegarandeerd.

De terugtrekkende beweging volgt na overleg tussen de actiegroep, wellnesscentrum Thermen Bussloo en NFN Open & Bloot, die opkomt voor de belangen voor naaktrecreanten in ons land. Naturisten, nudisten en andere bloteriken zien hun gebied in Voorst overigens wel veranderen, meldt Omroep Gelderland. Een deel van het gebied voor naaktrecreatie verdwijnt voor een nieuwe parkeerplaats van de naastgelegen Thermen. Er komt wel een nieuw strand, maar de ligweide wordt uiteindelijk kleiner.

Ook is volgens de omroep afgesproken dat de bomen, die voor de parkeerplannen van Thermen Bussloo moeten wijken, op de ligweides worden herplant, zodat meer schaduwplekken ontstaan. Daarnaast heeft Leisurelands, beheerder van het Gelderse recreatiegebied, inmiddels toegezegd te investeren in voorzieningen als kiosk en toiletten.

Uiteenlopende reacties

Familiebedrijf Quality Wellnessresorts, dat naast Bussloo ook Thermen Soesterberg, Thermen Berendonck en Thermen Bad Nieuweschans telt, kwam in juni 2020 naar buiten met de uitbreidingsplannen die dus ook het gebied voor naaktrecreatie zouden raken. Sommige recreanten waren daarover zo verontwaardigd dat ze naar de Raad van State stapten. Door de jongste afspraken is die gang afgewend voor de recreatieplas in het midden van de stedendriehoek tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Lezen over naturisme in binnen- en buitenland?

Op sociale media wordt het akkoord soms omarmd, soms verworpen. Tot de laatste groep behoort Maurice, die stelt: ‘Compensatie hoe dan? We leveren opnieuw een groot stuk in. Hiervoor in de plaats gooien ze op een paar plaatsen bij de oever wat extra zand wat dan strand genoemd gaat worden. Niet met een kluitje maar met wat zand in het riet gestuurd. Ronduit belachelijk dat zo’n mooi uniek stukje natuur opgeofferd moet worden voor parkeerplaatsen.’ Weer anderen spreken van ‘een mooi stukje polderen in coronatijd’.

Hoe denken jullie over dit akkoord?

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde