Gepast bloot in San Francisco

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

blote man in de wijk Castro San Francisco
blote man in de wijk Castro San Francisco
Stelling: je wordt als verantwoordelijk bestuurder in je wijk geconfronteerd met steeds meer publiekelijk bloot. Kies je voor een verbod of voor een speelsere oplossing? Scott Wiener is voorstander van de laatste aanpak en zo hoef je in The Castro in San Francisco als bloterik niet bang te zijn, dat je op straat wordt opgepakt. Mits je je aan de regels houdt…


Scott Wiener propageert geen onzedelijk gedrag in de stad in Californië, aan de Amerikaanse westkust. Hij stelt alleen een aantal gedragsregels voor, vooral op het gebied van hygiëne. Wie in zijn of haar blootje op een bankje in het park of op een terras wil gaan zitten; geen probleem, mits betrokkene een handdoek onder de billen legt. Een restaurant of bar bezoeken? Trek even iets aan.

Tolerantie

Op die manier kan San Francisco volgens Wiener een tolerante, liberale stad blijven, die onder meer blote bekendheid geniet door de jaarlijkse Folsom Street Fair, de traditionele World Naked Bike Ride (WNBR) en de naakte joggers van de Bay to Breakers race.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde