Naakt dansen als bevrijding

1.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Oproep om naakt te dansen bij Dans en Drama
Oproep om naakt te dansen bij Dans en Drama
Altijd al naakt willen dansen, maar nooit het juiste podium gevonden? De Stichting Dans en Drama bied je in 2012 een kans om door te breken. Zij werkt onder leiding van een professionele choreograaf namelijk aan een lyrisch dansdrama met amateurdansers, waarin ruimte is om bloot de wals te dansen.

'Liberation of labour' is volgens Dans en Drama 'een stuk dat met muziek, dans en expressie de gevoelens wil laten horen en zien die samenhangen met de geschiedenis van de arbeid, de vervreemding en het streven naar de bevrijding daarvan en het leven in het algemeen'.

Ervaring niet vereist 

Het drama bestaat uit de delen 'Natural labour', 'Alienation' en 'Paradise regained'. Voor het laatste deel zoekt de stichting mensen, die naakt een wals willen dansen als teken van bevrijding: Paradise regained!
“Wij nodigen naturisten uit als kandidaat-danser. Ervaring met podiumdanskunst is niet vereist. Wij bieden de mogelijkheid nieuwe expressieve ervaring op te doen. We kunnen behalve reiskosten geen vergoeding betalen”, zo staat in de advertentie op de website van Naturisme Totaal. Het stuk wordt onder meer in Utrecht opgevoerd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde