Naturist zoekt vooral vrijheid

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naturisme, vrijheid
Naturisme, vrijheid
Vrijheid is de belangrijkste reden voor Nederlanders om voor een naturistische vakantie te kiezen. Die conclusie kan worden getrokken uit een recente enquête van reisorganisatie Internatuur. Bijna tweederde van de ondervraagden (65%) zet ‘een stukje vrijheid’ op nummer 1. Een vakantie in je blootje is voor 20% het meest aantrekkelijk vanwege het ontbreken van natte zwemkleding. Zo’n 15% kiest in de vakantie voor het naturisme om egaal te kunnen bruinen.


Internatuur vroeg de mensen ook naar de prettigste manier om de vakantiebestemming uit te kiezen. Meer dan de helft (52%) pakt het liefst een brochure, 38% zoekt bij voorkeur op internet. Zo’n 10% zegt nog een andere manier te hebben gevonden voor het vastleggen van de naturistische vakantie.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde