Naturistische predikant pleit voor bloot

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Horrocks
Horrocks
De Brit Bob Horrocks is predikant, maar ook een fervent naturist. Hij is ervan overtuigd dat bloot heel natuurlijk is en wil dan ook niets liever dan het idee, dat bloot zondig is, veranderen. "En daarmee ook de perceptie die mensen hebben over het menselijk lichaam", aldus Horrocks. Om zijn woorden kracht bij te zetten verscheen hij onlangs naakt in een televisieprogramma.

De 55-jarige predikant in Farnworth kwam donderdag naakt op 4Thought op Channel 4. De discussie ging over de vraag 'is het een zonde om ons lichaam te ontbloten'? Daarnaast voerde de predikant aan dat veel mensen een verwrongen beeld hebben over het lichaam en zich willen confirmeren aan een ideaalbeeld, dat niet reëel is. "De airbrushed modellen en gefotoshopte beroemdheden geven mensen een verkeerd perspectief over het lichaam met als resultaat gezondheidsproblemen, waaronder anorexia en boulimia."
Zelfrespect
Volgens  Horrocks is elk lichaam waardevol. "De druk van de maatschappij over het ideaalbeeld is enorm. Maar je moet je lichaam en dus jezelf niet vernederen door een fout beeld over hoe een lijf eruit zou moeten zien. Bovendien worden naakte lijven in onze samenleving direct gekoppeld aan seks en gaan mensen grinniken of voelen ze zich ongemakkelijk als ze een naakt lichaam zien. Ook daar moet wat aan veranderen."
Horrocks, die lid is van de 'Christian Naturist Fellowship', besteedt een deel van zijn vrije tijd aan naturistische evenementen. "Ik voel me heel gelukkig en vrij als ik naakt ben." In zijn televisieoptreden haalt hij ook de Bijbel aan. "Daarin wordt naakt niet veroordeeld. Er staan zelfs alleen maar positieve dingen over het blote menselijk lichaam. Bloot zijn was destijds dan ook heel gewoon. Er werd bloot gevist, mensen werden naakt gedoopt, ook Jezus, en in de velden werd naakt gewerkt."

De dominee gaf toe dat hij eerst wel wat bedenkingen had om naakt op tv te komen, maar dat hij de stap naar een bloot optreden maakte omdat hij vooral positieve reacties kreeg.

Ook in Oostende wordt een discussie gevoerd over blote lichamen. 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde