Rood! pleit voor Vlaams naaktbos

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Pleidooi voor naaktbos in België
Pleidooi voor naaktbos in België
Naast het naaktstrand van Bredene moet West-Vlaanderen nog een naturistische trekpleister krijgen. De socialisten van Rood! pleiten in hun programma voor de provincieraadsverkiezingen voor een naaktbos in West-Vlaanderen. “Niet elke naturist ligt graag in het zand. Sommigen willen natuur, de schaduw van de bladeren. Daarom moeten we een naaktbos maken”, stelt lijsttrekker Jean Marie de Meester in het Nieuwsblad.be.

De Meester kijkt vooral naar het succes van het naaktstrand van Bredene. “Voor het toerisme is dat daar een voltreffer. We willen dat nu overbrengen naar de bossen. Voorzie een stuk van een bos voor naturisten, leg er een ligweide aan en plaats er kleedkamers en een horecazaak. Kleine gemeenten waar weinig mensen komen, kunnen zo gigantisch veel toeristen lokken. Want de vraag bestaat. Niet elke naturist houdt van het zand en het strand.”

Steun van federatie 

Bij de Federatie van het Belgisch Naturisme juichen ze het programmapunt van Rood! toe. “Ons land telt 200.000 naturisten”, aldus vicevoorzitter Arlette Debbaut. “Voor hen is er nu alleen dat strookje in Bredene. Maar als het wat slechter weer is, kun je daar niet terecht natuurlijk. Oké, er zijn wel enkele privédomeinen, maar daar moet je lid van zijn. Slechts 10.000 mensen hebben zo’n lidkaart, de 190.000 anderen kunnen nergens naartoe. Laat maar komen dus dat naaktbos.”

Op zoek naar naaktstranden in andere landen, zoals Frankrijk of Italië?

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde