Duik bloot het nieuwe jaar in

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Blote duik in zee
Blote duik in zee
Traditioneel wordt het nieuwe jaar ingeluid met een duik in de - ijskoude - Noordzee. Dat kan op een aantal plaatsen in ons land. De bekendste nieuwjaarsduik is die in Scheveningen. Slechts gehuld in bikini, badpak of zwembroek rennen de die-hards de zee in. Wil je het nieuwe jaar helemaal in je blootje inwijden, dan zijn er een aantal plekken waar 'blote nieuwjaarsduiken' georganiseerd worden. Het naturistenstrand van Zandvoort is op 1 januari gereserveerd voor de eerste echte blote nieuwjaarsduik die door de Naturisten Federatie Nederland (NFN) georganiseerd wordt. Er zijn, volgens de NFN, al veel aanmeldingen ontvangen voor dit evenement, dus dat de duik hier door gaat is zeker!

 

Op de website van de NFN staat alle informatie over deze duik, zoals

  • Start om 13.00 uur op het naaktstrand van Zandvoort
  • Deelname is gratis
  • Gratis warme choco en soep voor alle deelnemers!
  • Laat je ledenpas zien en krijg een lekker warme muts!
  • Parkeren is op 1 januari gratis
  • Gratis pendeldienst tussen naaktstrand en treinstation

Meld je aan en duik op op jouw eigen wijze het nieuwe jaar in! Ben jij van plan om dit jaar, al dan niet naakt, een nieuwjaarsduik te maken?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde