Steeds meer Ieren durven bloot

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand
Strand
De Ierse Naturisten Vereniging wil dat er meer Ierse stranden worden aangewezen als naaktstrand. Uit een  onderzoek, gehouden in opdracht van de vereniging, blijkt dat de houding van de Ieren ten opzichte van het blote lijf verandert. De Ier vindt bloot steeds minder eng en schaamt zich minder voor zijn lichaam. “Daardoor het voor naturisten ook steeds gemakkelijker om voor hun blote voorkeur uit te komen. Vandaar dat we ook meer mogelijkheden willen”, aldus Pat Gallagher, woordvoerder van de vereniging. Volgens het onderzoek gaat 88 procent van de Ieren naturistische faciliteiten gebruiken als die er zijn, daarnaast zou 82 procent het naturisme ondersteunen als het officieel erkend wordt.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde