Ophef over naakte yoga

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Yoga is heerlijk, vooral zonder kleren. Mogelijk heeft die gedachte Sara Jean Underwood ertoe gebracht om een video uit te brengen, waarin ze al haar oefeningen in haar nakie doet. De blonde Amerikaanse heeft veel bijval gekregen voor haar performance, al is er ook kritiek.


Zo is de vooraanstaande hindoe Rajan Zed helemaal niet blij met de blote boodschap van de Playmate of the Year 2007 van Playboy. Volgens hem zijn de hindoes ‘boos over het misbruik, dat het tijdschrift maakt van het eeuwenoude systeem’. “Yoga is een methodische inspanning om perfectie te bereiken, via de controle van de verschillende elementen van de menselijke natuur, fysieke en psychische. Playboy moet niet proberen om de yogatraditie te verstoren als het de liefhebbers van yoga pijn doet.” Of hij voor alle volgelingen spreekt, weten we natuurlijk niet.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde