Naakt recreëren is ontspannend

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuw ZeelandJe kunt grappen maken over barbecueën in je blootje, maar de duizenden bezoekers die elk jaar naar het Katikati Naturist park in Nieuw-Zeeland komen weten het al lang: een naturistische vakantie is heel ontspannend. Je schudt letterlijk het keurslijf af en leert -weer- omgaan met je lichaam. Mensen die voor het eerst kennismaken met naturisme ontdekken dat bloot zijn niet eng is, maar juist iets heel natuurlijks.

 


Volgens eigenaren Kevin en Joan Sampson zijn er steeds meer 'nieuwe naturisten'. "Mensen die geen bepaalde levensstijl aanhangen, maar het simpelweg prettig vinden om zo veel mogelijk textielloos vakantie te vieren". Vaak oppert een van de partners de mogelijkheid van een naturistische vakantie en gaat de ander wat schoorvoetend mee maar Kevin en Joan zien dat de schroom heel snel overwonnen wordt. "Mensen hebben zelfs spijt dat ze niet al jaren eerder de stap hebben genomen", aldus Kevin. 
De eigenaren van het Katikaki Naturist Park investeerden voortdurend in hun bedrijf en hebben nu 71 campingplaatsen, huurcaravans, keukenfaciliteiten, kleine slaapcabines en een motel. Accommodatie geschikt dus voor iedereen en voor alle wensen. Vervelen hoef je je er ook niet: er is een uitgebreid aanbod aan activiteiten als tafeltennis, badminton en een openlucht schaakspel. De sauna is verbeterd en uitgebreid en contact met het thuisfront is mogelijk via het draadloos internet. Milieubewust is het echtpaar ook: op het terrein is een rioolwaterzuiveringsinstallatie, veel materiaal wordt gerecycled en het energieverbruik is minimaal. Boekingen kunnen, zoals vaak in Australië en Nieuw-Zeeland, alleen via telefoon en e-mail.