Naakt recreëren is ontspannend

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland
Je kunt grappen maken over barbecueën in je blootje, maar de duizenden bezoekers die elk jaar naar het Katikati Naturist park in Nieuw-Zeeland komen weten het al lang: een naturistische vakantie is heel ontspannend. Je schudt letterlijk het keurslijf af en leert -weer- omgaan met je lichaam. Mensen die voor het eerst kennismaken met naturisme ontdekken dat bloot zijn niet eng is, maar juist iets heel natuurlijks.

 


Volgens eigenaren Kevin en Joan Sampson zijn er steeds meer 'nieuwe naturisten'. "Mensen die geen bepaalde levensstijl aanhangen, maar het simpelweg prettig vinden om zo veel mogelijk textielloos vakantie te vieren". Vaak oppert een van de partners de mogelijkheid van een naturistische vakantie en gaat de ander wat schoorvoetend mee maar Kevin en Joan zien dat de schroom heel snel overwonnen wordt. "Mensen hebben zelfs spijt dat ze niet al jaren eerder de stap hebben genomen", aldus Kevin. 
De eigenaren van het Katikaki Naturist Park investeerden voortdurend in hun bedrijf en hebben nu 71 campingplaatsen, huurcaravans, keukenfaciliteiten, kleine slaapcabines en een motel. Accommodatie geschikt dus voor iedereen en voor alle wensen. Vervelen hoef je je er ook niet: er is een uitgebreid aanbod aan activiteiten als tafeltennis, badminton en een openlucht schaakspel. De sauna is verbeterd en uitgebreid en contact met het thuisfront is mogelijk via het draadloos internet. Milieubewust is het echtpaar ook: op het terrein is een rioolwaterzuiveringsinstallatie, veel materiaal wordt gerecycled en het energieverbruik is minimaal. Boekingen kunnen, zoals vaak in Australië en Nieuw-Zeeland, alleen via telefoon en e-mail.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde