Rel rond Braziliaans naaktstrand

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tambaba, Brazilië
Tambaba, Brazilië
Tambaba, het naaktstrand ten noorden van Recife (Brazilië), ligt onder vuur. De lokale autoriteiten willen blote recreatie op het strand gaan verbieden, nu een oud-voorzitter van de Sociedade Naturista de Tambaba wordt verdacht van pedofilie. Deze club beheert sinds een aantal jaren het betreffende strandgedeelte langs de Atlantische Oceaan, gelegen in de staat Paríba. De Federação Brasileira de Naturismo probeert met man en macht te voorkomen dat het strand voor het naturisme verloren gaat.

José Antônio Ribeiro Tannús, voorzitter van de Braziliaanse naturistenfederatie (FBrN), heeft eind januari een petitie aangeboden aan de gouverneur van Paríba. Hierin gaat hij vooral in op de toeristische en naturistische waarden van het 600 meter lange strand. Dit alles in de hoop dat de autoriteiten het verbod op naaktrecreatie niet zullen doorzetten. Naakt zonnen en zwemmen is in Paríba niet bij wet verboden. Wel is er een wet die onzedelijk gedrag in het openbaar verbiedt.
Tambaba kwam enkele jaren geleden ook al in het nieuws, dit keer positief. De internationale naturistenfederatie INF-FNI ging in september 2008 naar deze plek in Brazilië om er het 31ste tweejaarlijkse congres te houden. Het was de eerste keer dat de federatie een vergaderlocatie ten zuiden van de evenaar uitzocht. Vorig jaar was het de beurt aan Pizzo Greco in Italië, in 2012 wordt vergaderd in Koversada (Kroatië).

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde