Bloot door het Duitse bos

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

bloot hiken
bloot hiken
Na wereldwijd bloot fietsen tijdens de World Naked Bike Ride kun je op 21 juni in Duitsland terecht voor de Blote Hike Dag. Even insprayen met DEET is wel een vereiste om teken, en ander prikkend ongemak te voorkomen. De naakte trektocht is niet nieuw. Al vorig jaar werd in Duitsland het eerste officiële wandelpad voor naturisten geopend.

Naaktwandelaars kunnen bij Wippra, in het Wippertal, wandelen op de uitgestippelde route van de Harzer Naturistenstieg. Er zijn twee wandelroutes: de lange van achttien, en een kortere van zes kilometer. Ook de Zwitsers willen bloot. Het wachten is nog op goedkeuring van de Zwitserse rechtbank, maar als die akkoord gaat worden ook daar speciale wandelpaden aangewezen voor mensen in Adamskostuum. Naturisme is in Duitsland niet nieuw. Al in de 19de eeuw wordt gesproken van de 'heilzaamheid' van bloot recreëren en is bloot zwemmen en zonnen erg populair, vooral in Noord-Duitsland en langs de kusten van de Baltische Zee.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde