Stemmingmakerij bij De Stem

0.6304347826087 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sommige redacties snappen blijkbaar niet helemaal wat 'naturisme' betekent. Ze denken dat iedereen die bloot is, ook naturist moet zijn en iedereen die een zedenmisdrijf pleegt dus ook. Getuige de tag 'naturist' bij een nieuwtje van De Stem over een pedofiele grootvader uit Breda. Een pleidooi dus aan al die redacties. En eigenlijk aan iedereen die 'bloot' in verband brengt met seks en seksuele misdrijven: Nee! Dit heeft net zoveel met elkaar te maken als iemand in spijkerbroek combineren met winkeldiefstal of iemand met schoenen aan altijd betitelen als crimineel.

 

Naturisme, beste redacties, is niets meer of minder dan een levensstijl waarbij mensen, in gepaste omgeving en met respect voor elkaar, de natuur en de wereld om hen heen, bloot willen zijn. Op een camping, of op een terrein. Of op een strand.

En niet iedereen die bloot wil zonnen is naturist. Veel mensen vinden het gewoon fijn vinden om op een strand hun badkleding uit te doen, maar doen dat niet als lifestyle.
O, en als we nou toch de dingen wat proberen te verduidelijken: in een sauna ben je bloot, maar ook dat heeft niets met naturisme te maken.

Kortom, verwijder die oneigenlijke tag 'naturisme', verdiep je in wat naturisme eigenlijk is en breng nieuws over een pedofiele opa zoals het moet zijn: een man die, of dat nou bloot is of niet, zwaar zijn boekje te buiten is gegaan. En dat heeft niets met naturisme te maken, of opa dat nou zegt of niet!

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde