Bloot, ook achter de camera

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Laura Pannack heeft persoonlijk niet zo veel met naturisme of nudisme. Toch is de 25-jarige Britse fotografe maanden achtereen bloot achter haar camera gaan staan. Alleen op die manier kon ze haar bijzondere project realiseren.

Door zich volledig bloot te geven, kreeg ze toegang tot de wereld van jonge Britse naturisten en mocht ze hen uiteindelijk in alle vrijheid fotograferen. Ze begon met het portretteren van de jongeren thuis, in hun vertrouwde omgeving. Daarna mocht Pannack hen ook fotograferen op het terrein van hun naturistenvereniging; een plek waar fotografie normaliter een taboe is. De deelnemende naturisten waren tussen de 16 en 30 jaar. Het project nam 18 maanden in beslag. Voor de geïnteresseerde fotografen: de Britse werkte met een Bronica 645 met een 80mm lens.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde