Bloot zonnen in Spanje

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

StrandVolgens de Spaanse 'Tourist Board' komen naar schatting 1,5 miljoen mensen elke zomer naar Spanje met het uitdrukkelijke doel om bloot van hun vakantie te genieten. En terecht, want in Andalusië vind je kilometers naaktstrand. Of eigenlijk, strand waar je naturistisch kunt zonnen en zwemmen. Van afgelegen baaitjes tot drukke stadsstranden...zoek je plekje en geniet.

 

Mag je overal naakt zonnen dan?
In principe wel, want in Spanje is het recht om naar keuze gekleed of ongekleed te zijn in de grondwet vastgelegd. Het zou in theorie dus kunnen dat je in een drukke straat bloot loopt. Echter, dat mag alleen maar als anderen er geen aanstoot aan nemen. De kans dat je vriendelijk verzocht wordt om je aan te kleden is wel aanwezig, maar een bekeuring voor het bloot lopen kun je dus niet krijgen.

De naturistenstranden
Sommige stranden zijn officieel aangewezen en bewegwijzerd door gemeenten. Daarnaast zijn er heel veel stranden waar bloot getolereerd wordt. Wees dus niet verbaasd als je in Spanje een strand opstapt en je een mix van bloot, topless en in badkleding gehulde mensen aantreft.

Weet jij leuke, mooie of bijzondere naaktstranden in Spanje?

Reacties  

 
#1 Luc Beckx 11-08-2015 14:07
Dit jaar Vera bezocht , was tot nu toe het meest aangename naturistenstran d dat we al bezocht hebben.Je hoeft met geen tassen te zeulen,je kan met de wagen practisch tot aan 't strand rijden ,je uit en aankleden op de parking , naakt over 't straat tot aan 't strand waar je rustig onder een parasol kan genieten van een drankje of een tapa , huur van de parasol + ligzetelslechts 5 € per persoon/dag. Voor herhaling vatbaar
Citeer
 
 
#2 Gerard van der Sel 20-03-2018 15:41
Kijk eens aan de monding van de Ebro (Ebro delta). Mooie rustige stranden, waarbij de gedeelten het verst vanaf zee gewoon door auto bereden kunnen worden. Jij aan zee en de auto op 20 meter afstand is geen uitzondering. Er zijn gedeelten waarbij voorzieningen aanwezig zijn (restaurant en verhuur), maar het overgrote deel is gewwon goed berikbaar en moet je je eigen spullen meenemen.
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.