De mooiste naaktstranden wereldwijd

1.0576923076923 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naaktevrouwzon.jpg

Naakt- en naturistenstranden zijn over het algemeen rustiger en schoner. Dat je er nog eens streeploos bruin kunt worden weet iedereen die wel eens op een naturistenstrand is geweest. We hebben al vaker lijstjes gemaakt met de mooiste en lekkerste stranden. Dit zijn de 8 stranden die Zoover uitkoos en Puur Naturisme vulde het aan met stranden waarvan wij vinden dat ze eigenlijk niet in het lijstje mogen ontbreken.

De top 8 van Zoover

1. Orient Beach – St. Maarten
Bij Orient Beach op St. Maarten is “Kleding optioneel!” Je zult hier dan ook af en toe nog mensen met een topje of zwembroek aan vinden, maar een groot deel loopt gewoon naakt rond.

2. Es Trenc – Mallorca
Dit twee kilometer lange strand staat ook wel bekend als het Caribische deel van Mallorca, dankzij het witte strand en de heldere zee. Daarnaast ligt dit strand in een natuurgebied, dus je zult hier geen enorme hotels of drukke boulevard met restaurants en café’s vinden. Echt puur natuur dus! Hoewel Es Trenc bekend staat als naturistenstrand, zul je hier ook mensen met zwemkleding aan vinden. 

3. Zandvoort – Nederland
Wat dichterbij huis naar het naaktstrand? Dan is Zandvoort de ideale plek! Tussen paal 68.5 en 71 ligt het meest bezochte naaktstrand van Nederland. Hier staan ook meerdere strandtenten waar je in je blootje terecht kunt, maar hou voor de zekerheid wel je kleding bij de hand, want in de meeste strandtenten aan het naaktstrand is kleding wel verplicht.

4. Baker Beach – San Francisco
Zonnen met een indrukwekkend uitzicht? Dan moet je naar Baker Beach in de Amerikaanse stad San Francisco. De relaxte en open sfeer die in de stad rondhangt, zul je ook op dit strand vinden. Gebruik maken van de openbare wc’s, picknicktafels of andere faciliteiten? Dan ben je wel verplicht iets aan te trekken. Hou ook goed het weer in de gaten, want de golven op deze plek zijn vaak behoorlijk heftig.

5. Place des Grottes – Frankrijk
Hoewel je op de meeste naaktstranden ook gewoon nog met zwemkleding aan mag zonnen, is het op Place des Grottes verplicht om naakt te zijn. Dit strandje ligt op het eiland Île du Levant voor de Franse kust en vlakbij St. Tropez. Door de natuurlijke inham van het strand kun je er ook perfect snorkelen en in alle rust zwemmen.

6. Haulover Beach – Miami
Eén van de bekendste naaktstranden van Amerika is Haulover Beach in het altijd zonnige Miami. Bezoekers zijn al jaren fan van dit strand dankzij het heldere water en de fijne sfeer. Je vindt hier ook speciaal aangegeven plekken voor bijvoorbeeld homo’s en naakt volleyballen.

7. Koversada – Kroatië
Strandbezoek combineren met een naaktcamping in Kroatië kan op Koversada. Deze grootste naturistencamping van Kroatië heeft een eigen naaktstrand, zodat je zo vanuit je caravan of tentje naar het strand kunt lopen zonder je aan te kleden. Makkelijker kan niet!

8.  Cap D’Agde – Frankrijk
Het bekendste naaktstrand ter wereld ligt op zo’n twaalf uur rijden, of twee uur vliegen, van Nederland. Hier vind je Cap d’Agde, een compleet 'bloot' dorp waar je naakt naar binnen mag bij banken, kappers, hotels, restaurants en zelfs kroegen. Onze toevoeging: wel even opletten: Cap d'Agde staat ook bekend vanwege het 'volwassen' karakter en is op sommige plekken minder geschikt voor kinderen.

De top 3 van Puur Naturisme

  1. De naaktstranden langs de Frans Atlantische kust bij de naturistenterreinen Montalivet, Euronat en Arnaoutchot.
  2. De naaktstranden bij het naturistendorp Leucate
  3. Op Gran Canaria het naturistenstrand bij Maspalomas.

Wat is jouw favoriete naaktstrand?

 

 

Reacties  
#1 Johan 13-09-2016 16:35
2e Maasvlakte bij europoort. Aan het ende van de A15
Citeer
#2 Johan 13-09-2016 16:37
Domburg nabij strandpaviljoen Noordduinen
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde