Verrassende ontdekking op Brač

1.3823529411765 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Supetar ©puurnaturisme
Naaktstrand Supetar ©puurnaturisme

Je zou zomaar verliefd worden op de receptioniste van hotel Amor. De lieftallige schoonheid doet de viersterrenstatus van de accommodatie in Supetar op het Kroatische eiland Brač alle eer aan door niet eens een wenkbrauw op te lichten, als de gast uit Nederland plompverloren de weg vraagt naar het dichtstbijzijnde naaktstrand. En zo doen we een verrassende ontdekking op Brač.

Ik heb een uurtje of wat over na een interessante voorjaarsfietstocht over het eiland en probeer voor de oversteek met veerdienst Jadrolinija naar het vasteland nog een beetje bij te komen en bloot bij te bruinen. En dat moet lukken, want dit is per slot van rekening het zonnigste eiland van Kroatië en dit land doet gelukkig ook nooit moeilijk als het gaat om recreëren zonder kleren. De hoteldame is natuurlijk het mooiste voorbeeld van die stelling.

Onmetelijk strand van rotsen

Op een kaart van Supetar en omgeving wijst ze me een plek in westelijke richting, op loopafstand! Rechtsaf de straat op, langs de baai en zodra je rechtsaf kunt volg je het pad tussen de bomen. En dan is het al vrij snel vrijheid blijheid, concludeert de receptioniste. En ze heeft niets te veel gezegd: het is nauwelijks anderhalve kilometer lopen of een onmetelijk strand van ruwe rotsen strekt zich langs de kust uit.

Onbekenden hebben er stenen muurtjes gebouwd, die zorgen voor beschutting en privacy. Het kan niet missen, hier kan bloot worden gerecreëerd. Officiële bordjes ontbreken, dus het zal wel een gedooggebied zijn, zoals op veel prettige plekken langs de Kroatische kust. Je moet alleen wel even zwoegen om aangenaam te liggen, want de rotskust is ongenadig en kent weinig gladde onderdelen.

Maar als je eenmaal bent gesetteld, ik ben deze namiddag de enige gast, waan je je op een bijzondere plek. Aan mijn voeten ligt de Adriatische Zee, met aan de horizon het vasteland van Midden-Dalmatië, zeg maar ter hoogte van Split. Het is het begin van anderhalf uur zalig nietsdoen op Brač, een periode die alleen wordt onderbroken voor een paar kippenvelopwekkende zwembeurten.

Naaktstrand bij Supetar
Naaktstrand bij Supetar

 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde