Bloot op het strand in Griekenland

3.1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naakte man
Puur op reis: naturisme in Griekenland
Naakt zwemmen, bloot recreëren, steeds meer mensen ontdekken dat naturisme niets met seks te maken heeft, maar met een manier van leven die je nauw in contact brengt met de natuur en die verschillen tussen mensen wegneemt. Wie nog nooit naar een naaktstrand is geweest, kan het persoonlijke gevoel van vrijheid niet begrijpen. Het is niet uit te leggen en iets dat je zelf moet ervaren. Veel mensen ontdekken het naturisme in Frankrijk en Kroatië, landen met veel naturistische campings en stranden. Maar ook Griekenland is een topbestemming voor naturisten.

Kreta

Red Beach in Matala. Gelegen in het zuiden van Kreta op ongeveer 25 minuten van Matala vind je Red Beach, verborgen achter een rotsachtige heuvel. Het is rustig en geïsoleerd klein paradijs. Er zijn geen voorzieningen, dus neem alles mee.

Filaki Beach. Hetenige 'officiële' naakt strand op Kreta is gelegen nabij naturistenhotel Vritomartis, Het wordt door velen gezien als een van de meest naaktvriendelijke stranden van Griekenland. Filaki is een ontmoetingsplaats voor zowel de Griekse en internationale naturisten.

Corfu

Mirtiotissa Beach is een naturistisch paradijs en een van de weinige plaatsen op het eiland waar naturisme volledig wordt getolereerd. Adembenemende kliffen en wilde vegetatie maken Mirtiotissa een van de mooiste stranden in Griekenland, en een uitstekende plek om te ontspannen.

Mykonos

Paradise en Super Paradise Beach zijn vooral bekend om de feesten die de hele dag en nacht doorgaan.  Het is een van de oudste naturistenvriendelijke stranden van Griekenland met als grootste nadeel dat het er overvol kan zijn. Ook hebben naaktrecreanten soms last van voyeurs. Naast het strand ligt een camping.

Skiathos

Banana Beach biedt drie aaneengesloten stranden waar je naakt kunt zwemmen en zonnen. Het eiland is erg populair onder jongere toeristen en bij mensen die naturisme voor het eerst willen proberen.

Donnousa

Kendros en Livadi Beach op het kleine eiland van de Cycladen, in de buurt van Naxos, is bijzonder populair bij mensen die naturistisch op een rustige plek vakantie willen vieren.

Psaraliki

Psaraliki Beach, Antiparos, Psaraliki bestaat uit twee kiezelstranden, Psaraliki I en II. Het tweede strand is in de zomer een stuk rustiger, waardoor het perfect is voor naturisten.

Karpathos

Kastellia en Agontia Beach. Karpatos heeft veel kleine stranden op een korte afstand van de grote en populaire stranden. Er zijn weinig of geen faciliteiten.
Bron: Greek reporter

Ken jij nog meer stranden in Griekenland waar je bloot mag zonnen en zwemmen?

Reacties  
#1 Winnie 26-08-2014 19:25
Wat dacht je van Rhodos? net buiten Faliraki, naturistenstran d met bedjes en horecavoorzieni ng. Vlak bij app. Sun & Sea.
Citeer
#2 Winnie 28-08-2014 19:34
En op Kos vlak bij de stad Tigaki. Aan het eind van de boulevard langs het zoutmeer. Op die hoogte door de duinen naar het strand zonder voorzieningen, dus heerlijk in het zand liggen.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde