Hoger beroep naaktrecreanten Delftse Hout

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dat het tellen van zwembroekjes geen handige methode is om te bepalen of je wel of niet naakt kunt recreëren op het strand van de Delftse Hout was al duidelijk na die uitspraak van de rechter in januari. Tegen dit ‘zwembroekquotum’ zijn de naaktrecreanten van Delftse Hout dan ook vrijdag in hoger beroep gegaan.

 

Het is immers nogal willekeurig en volstrekt onduidelijk hoe je deze uitspraak nu moet toepassen. Ook het OM en de gemeente zijn niet blij met de uitspraak. Niet alleen is het zwembroekenquotum lastig uitvoerbaar, de gemeente ziet de naaktlopers liever helemaal uit de Delftse Hout verdwijnen.

Op de site van de naaktrecrenten van de Delftse Hout staat te lezen: "Een naaktstrand dat al ongeveer 25 jaar goed functioneert, kan niet van de ene op de andere dag ongeschikt worden, als er niets is veranderd. Het enige wat er is veranderd, is dat het eerder minder druk is geworden in de Delftse Hout en dat de gemeente Delft hier graag een horecavoorzieningen wil toestaan."

Gerard Spong helpt

Advovaat Gerard Spong staat de naaktrecreanten in hun hoger beroep bij. De uitspraak is over twee weken. Wanneer de naturisten winnen betekent dit dat naaktrecreatie in Delftse Hout weer is toegestaan.


 

Reacties  
#1 Janneke 05-07-2014 18:48
Ah, nu kmomt de aap uit de mouw van de ambtenaar die over de blote ruggen van de naaktrecreant een horecagelegenhe id wil toestaan?
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde