Bloot in zee is 'zedendelict'

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

skinny dip
skinny dip
Bij de georganiseerde 'skinny dip' vorig jaar voor de kust van Nieuw-Zeeland doken 744 blote zwemmers in zee om zo in het Guinness Book of Records te komen. Die recordpoging kreeg veel positieve media-aandacht. Vorige maand probeerden twee mannen te skinny dippen in County Down (Noord-Ierland) met een heel ander resultaat. Zij werden aangeklaagd voor het plegen van een zedendelict, zo meldt de Independent.co.uk.

 

Actievoerders noemen het een schoolvoorbeeld van 'verregaande preutsheid en vertrutting van de samenleving'. De politie is overtuigd van haar gelijk en meldt op Facebook dat ze 'dit soort gedrag' uiterst serieus nemen en blijven optreden tegen hen die hetzelfde doen. "Er zijn soms jonge kinderen op het strand. En we willen niet dat zij geconfronteerd worden met naakt. Dat betekent dat je als je het toch doet, een strafblad kunt krijgen en geregistreerd wordt als zedendelinquent."

Het openbaar ministerie moet nog beslissen over de aanklacht. Het optreden van de politie heeft in ieder geval een storm van kritiek en protest opgeleverd.,,De laatste keer dat ik skinny dippers zag was ik 6 jaar oud. Grappig genoeg waren het toen 12 agenten die buiten diensttijd een feestje vierden in een caravan op het strand."
Op Facebook wordt aan een naturistische groep gevraagd om een officiële klacht tegen de aanklacht in te dienen, in het bijzonder voor de kwalificatie 'zedendelict'.

"Er zijn tal van bedreigingen, intimidaties en zo geweest, maar het is al weer een tijdje geleden dat de aanklacht 'zedendelict' luidde', zo zegt Malcolm Boura van British Naturisme.,,Het zorgde voor veel opschudding in naturistische kringen. Om te zeggen dat onze leden woedend zijn, is nog een understatement. Ze zijn des duivels."

Reacties  
#1 henk 26-08-2014 16:46
vraag me dan altijd af hoe dat bij die kinderen thuis gaat. Zien ze daar nooit bloot?
Citeer
#2 Harrie Vangangelt 29-08-2014 13:00
Ooit een baby zien schrikken van een borst of tieners in paniek zijn raken bij pa of ma onder de douche? Textilisten hebben niet in de gaten dat hun wens om kinderen voor bloot te behoeden slechts voortkomt uit hun eigen eenzijdige seks gerelateerde kijk op het bloot zijn. Verkeerde argumenten dus. Het zijn namelijk niet de kinderen die problemen hebben met gewoon bloot zijn. Ze krijgen er pas problemen mee als ook zij weer de angst van volwassenen overnemen.
Citeer
#3 Sander 01-09-2014 13:03
Zoals de vorige spreker al schrijft, de kinderen interesseert het niets, die willen alleen vermaak. Het zijn volwassenen met een bepaald gedachtengoed (uit culturele, religieuze of andere overwegingen) die er moeilijk over doen. Tot na de Middeleeuwen kon iedereen ongeleed zwemmen, maar toen de clerus er bepaalde ideeën op na ging houden werd het volk gedwongen mee te denken in hun bekrompenheid. Helaas is dat zo gebleven en loopt de politiek daarin mee. Laat iedereen lekker in zijn/haar waarde en zie achter bloot niet meteen een verderfelijke moraal.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde