Corsica: zon, zee, naaktstrand

0.90909090909091 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Corsica@Puur Naturisme

Het zoeken naar officiële naaktstranden op Corsica levert op de gezaghebbende website van de Fédération Française de Naturisme - de Franse tegenhanger van de Nederlandse NFN - geen enkele hit op. Maar dat betekent gelukkig niet dat het Franse eiland in de Middellandse Zee een witte vlek is als het gaat om streeploos bruinen.

 

 

Sterker nog: in het departement Haute-Corse is aan de oostkust een enorm strand, waar naaktrecreanten zich in de Caraïben zullen wanen, met die kristalheldere zee en de ontelbare parasols met hun rieten daken… Bij Linguizzetta liggen namelijk enkele naturistenaccommodaties direct naast elkaar en de stranden van Camping Naturiste Bagheera, Corsica Natura, Les Eucalyptus en A Chiosura vormen aaneengesloten een kilometerslang lint voor liefhebbers van zon, zee en zand.

Verder naar het zuiden

De andere naaktstranden liggen eveneens aan de oostkust van het eiland, maar dan verder naar het zuiden. Net onder Bagheera, van elkaar gescheiden door de Marine de Bravone, ligt Riva Bella Thalasso & Spa Resort. De accommodatie in Aléria – de voormalige Romeinse hoofdstad van Corsica - heeft eveneens vele honderden meters idyllisch zandstrand voor naaktrecreatie. In en bij de toeristische kustplaats Porto-Vecchio liggen nog twee mogelijkheden om de badkleding in de ban te doen: op Villata en La Chiappa.

Corsica @Puur Naturisme Corsica, Bagheera @Puur Naturisme

Mogelijkheden aan de westkust

Aan de veel grilliger westkust van Corsica zijn naar verluidt een kleine twintig kleinere stranden, waar naaktrecreatie wordt getolereerd. Op deze plekken is het altijd een afweging: is naturisme mogelijk of zouden bijvoorbeeld de (vele) geklede bezoekers er aanstoot aan kunnen nemen.

Voor de zekerheid nog even de regels in Frankrijk, als het gaat om naakt recreëren, zoals die zijn te vinden op de website van de NFN. ‘In Frankrijk mag je alleen bloot recreëren op speciaal daarvoor aangewezen locaties, zoals naaktstranden, campings en naturistenclubs. Volgens de wet is seksueel exhibitionisme strafbaar, maar over natuurlijk bloot zijn wordt niks gezegd’.

Ten slotte, Corsica heeft nog één ijzer in het vuur als het om officiële naaktrecreatie gaat. In het binnenland, ten westen van Porto-Vecchio, ligt U Furu. De naturistencamping is gesitueerd langs de rivier de Furcone en richt zich op natuurliefhebbers en rustzoekers.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.