Corsica: zon, zee, naaktstrand

0.98214285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Corsica@Puur Naturisme
Naaktstrand Corsica@Puur Naturisme

Het zoeken naar officiële naaktstranden op Corsica levert op de gezaghebbende website van de Fédération Française de Naturisme - de Franse tegenhanger van de Nederlandse NFN - geen enkele hit op. Maar dat betekent gelukkig niet dat het Franse eiland in de Middellandse Zee een witte vlek is als het gaat om streeploos bruinen.

 

 

Sterker nog: in het departement Haute-Corse is aan de oostkust een enorm strand, waar naaktrecreanten zich in de Caraïben zullen wanen, met die kristalheldere zee en de ontelbare parasols met hun rieten daken… Bij Linguizzetta liggen namelijk enkele naturistenaccommodaties direct naast elkaar en de stranden van Camping Naturiste Bagheera, Corsica Natura, Les Eucalyptus en A Chiosura vormen aaneengesloten een kilometerslang lint voor liefhebbers van zon, zee en zand.

Verder naar het zuiden

De andere naaktstranden liggen eveneens aan de oostkust van het eiland, maar dan verder naar het zuiden. Net onder Bagheera, van elkaar gescheiden door de Marine de Bravone, ligt Riva Bella Thalasso & Spa Resort. De accommodatie in Aléria – de voormalige Romeinse hoofdstad van Corsica - heeft eveneens vele honderden meters idyllisch zandstrand voor naaktrecreatie. In en bij de toeristische kustplaats Porto-Vecchio liggen nog twee mogelijkheden om de badkleding in de ban te doen: op Villata en La Chiappa.

Corsica @Puur Naturisme
Corsica @Puur Naturisme
Corsica, Bagheera @Puur Naturisme
Corsica, Bagheera @Puur Naturisme

Mogelijkheden aan de westkust

Aan de veel grilliger westkust van Corsica zijn naar verluidt een kleine twintig kleinere stranden, waar naaktrecreatie wordt getolereerd. Op deze plekken is het altijd een afweging: is naturisme mogelijk of zouden bijvoorbeeld de (vele) geklede bezoekers er aanstoot aan kunnen nemen.

Voor de zekerheid nog even de regels in Frankrijk, als het gaat om naakt recreëren, zoals die zijn te vinden op de website van de NFN. ‘In Frankrijk mag je alleen bloot recreëren op speciaal daarvoor aangewezen locaties, zoals naaktstranden, campings en naturistenclubs. Volgens de wet is seksueel exhibitionisme strafbaar, maar over natuurlijk bloot zijn wordt niks gezegd’.

Ten slotte, Corsica heeft nog één ijzer in het vuur als het om officiële naaktrecreatie gaat. In het binnenland, ten westen van Porto-Vecchio, ligt U Furu. De naturistencamping is gesitueerd langs de rivier de Furcone en richt zich op natuurliefhebbers en rustzoekers.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde