Naaktkampeerders willen uitkijktoren weren

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Uitkijktoren©bones64_pixabay
Uitkijktoren©bones64_pixabay

Een toren die recreanten uitzicht moet gaan bieden over een nieuw park vol zonnepanelen houdt inmiddels de gemoederen in Hellevoetsluis op Voorne-Putten volop bezig. Het bouwsel is namelijk voorzien pal naast een naturistencamping en de naaktrecreanten voelen er niets voor om op die manier bloot te worden bekeken.

,,We geven ons graag bloot, maar aan bekenden, niet aan vreemden. Zo trek je fout volk aan”, zegt een naaktrecreant op de camping tegenover rijnmond.nl. De camping heeft inmiddels officieel bezwaar gemaakt bij de gemeente. De toren leek overigens even uit de plannen verdwenen te zijn, maar bij de definitieve vaststelling van de zogeheten gebiedsnota staat de uitkijktoren er toch weer in.

,,De wethouders hebben enige tijd geleden al aangegeven dat het niet de bedoeling is dat je vanuit een uitkijkpost naar binnen kijkt bij de camping”, laat een gemeentelijke woordvoerder schriftelijk aan rijnmond.nl weten. ,,Als er eventueel een uitkijkpost komt, moet dus goed gekeken worden naar de hoogte en afstand. Ook als het gaat om de wal om het zonneveld, moet rekening gehouden worden met de privacy van de campinggasten.”

De kampeerders zijn er desondanks niet gerust op. Ze willen dat er helemaal geen uitkijktoren komt en nodigen het college graag uit om te komen kijken hoe een uitkijktoren de privacy op de camping kan aantasten.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde